Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί αρκετοί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη. Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, τουλάχιστον 57 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τρένο υπήρχαν και αρκετοί φοιτητές που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη και γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές. Φοιτητές που βρισκόντουσαν στο τρένο, αμέσως μετά το ατύχημα, βοηθούσαν συνεπιβάτες τους να βγουν έξω. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε διασώστης, ενώ πολλές σοροί τώρα είναι στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη.  

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις! Το παρόν άρθρο στα «Φοιτητικά Νέα» θα ενημερώνεται με κάθε νεότερη ενημέρωση! Για να ανανεώσετε το άρθρο πατήστε εδώ.


Ροή λεπτό προς λεπτό:

21.01 Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στους γονείς. Περισσότερα εδώ.

17.45 Θρήνος στο ΑΠΘ: Λουλούδια και κεριά αφήνουν φοιτητές για τους 12 νεκρούς συμφοιτητές τους / ΦΩΤΟ. Περισσότερα εδώ.

15.11 Συντονιστικό Φοιτητών: "Την Τετάρτη κλείνουμε τις Σχολές μας". Περισσότερα εδώ.

14.53 Απομακρύνθηκαν βαγόνια και συντρίμμια από το σημείο της τραγωδία.

11.51 Φοιτήτρια του ΔΠΘ ανάμεσα στα θύματα στα Τέμπη / Αποφοίτησε τον Ιούνιο με την καλύτερη βαθμολογία. Περισσότερα εδώ.

10.21 Θρήνος στο τελευταίο αντίο στην φοιτήτρια Στρατιωτικής Σχολής. Περισσότερα εδώ.

06 Μαρτίου

23.54 Και 2ος Καθηγητής του ΑΠΘ θρηνεί το παιδί του / Ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Περισσότερα εδώ.

21.20 Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Πριν από λίγη ώρα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος.

18.45 Το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του. Περισσότερα εδώ.

16.35 Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ, Αναστάσιος Κουτσόπουλος «Μαμά κοιμήσου, θα αργήσω». Περισσότερα εδώ.

12.12 Ο φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας βοήθησε στο να σωθούν 16 άτομα «Δεν είμαι ήρωας». Περισσότερα εδώ.

10.02 Πρύτανης ΑΠΘ: Βυθισμένο στη θλίψη το Πανεπιστήμιο. Περισσότερα εδώ.

05 Μαρτίου

19.30 Συγκλονίζει μαρτυρία φοιτήτριας: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι». Περισσότερα εδώ.

17.01 Αυτό είναι το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

11.01 Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος του Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Λυσίμαχου Παπάζογλου. Περισσότερα εδώ.

04 Μαρτίου 2023

22.34 Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή! Περισσότερα εδώ.

21.01 Φοιτητές Παν. Ιωαννίνων: "Θλίψη, οργή, αποτροπιασμός, θυμός" για την τραγωδία στα Τέμπη. Περισσότερα εδώ.

19.50 «Ίσως φτάσουμε κάποτε.. φίλε ποτέ ξανά με τρένο» πόσταραν οι φοιτήτριες λίγο πριν την τραγωδία. Περισσότερα εδώ.

18.37 Φοιτητής περιγράφει πώς έσωσε μάνα και μωρό μέσα από το 3ο βαγόνι. Περισσότερα εδώ.

17.01 Οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ αποχαιρετούν τον συμφοιτητή τους / ΦΩΤΟ. Περισσότερα εδώ.

15.21 Συγκινητικό μήνυμα σε αμφιθέατρο για τους χαμένους φοιτητές / ΦΩΤΟ. Περισσότερα εδώ.

14.50 Εννέα φοιτητές του ΑΠΘ νεκροί: «Βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Πανεπιστημίου μας». Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη οι Πρυτανικές Αρχές. Περισσότερα εδώ.

14.25 Ανακοινώθηκε η τριμελής επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη -Ποια είναι τα μέλη της. Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι: Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος. Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος. Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

13.10 Μεγαλώνει η λίστα του ΑΠΘ! Νεκρή η φοιτήτρια Ελπίδα Χούπα. Περισσότερα εδώ.

12.21 Ανατριχίλα προκαλεί μια φωτογραφία ντοκουμέντο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/02) στα Τέμπη, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής. Περισσότερα εδώ.

11.20 Θρήνος: Νεκρή και η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Αδαμίδου! Περισσότερα εδώ.

11.56 Για τις πρώτες στιγμές που έφτασε στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (03/03) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ σημείωσε ότι από την πλευρά της εταιρείας Hellenic Train δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες. «Ο ιατροδικαστής έχει συλλέξει 57 νεκρούς. Επιλέξαμε ένα νοσοκομείο να πηγαίνουν οι νεκροί ώστε οι συγγενείς να μην μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Είχαμε τη λίστα όλων των τραυματιών, τους είχαμε ταυτοποιήσει όλους, ώστε να διαβάζουν τη λίστα οι συγγενείς και δυστυχώς αν δεν ήταν στη λίστα, καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιθανό να είναι στους νεκρούς» δήλωσε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

11.35 Για το πόσο δύσκολη είναι η ταυτοποίηση των θυμάτων από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και το πρωτόκολλο που ακολουθείται μίλησε το πρωί της Παρασκευής (03/03) η ιατροδικαστής Α. Ζαγγελίδου που θυμάται και την τραγωδία που διαδραμματίστηκε στην περιοχή πριν 20 χρόνια με τους 21 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους. «Χθες μέχρι το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης των 57 σορών προσήλθαν στο νεκροτομείο της Λάρισας. Επίσης ολοκληρώθηκε και η διαδικασία του ελέγχου των σάκων με τα τμήματα ιστών και τα μέλη. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποια άλλη σορός στο νεκροτομείο. Και οι τέσσερις ομάδες δούλεψαν στο νεκροτομείο επί 24ωρου και αφορούσαν τις ομάδες των νεκροτομών, της υποδοχής, της φωτογράφισης και της δαχτυλοσκόπησης. Ακολουθεί η διαδικασία του DNA, ήδη από, τι γνωρίζω σε εξέλιξη είναι ο έλεγχος και η ταυτοποίηση. (..) Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία είναι κι αυτή 24ωρη» δήλωσε η κα. Ζαγγελίδου στην ΕΡΤ.

10.40 Μητέρα φοιτητή περιγράφει: «Δεν βρήκε να κάτσει στο κυλικείο, ήταν γεμάτο φοιτητές γιατί είχε πρίζες φόρτισης». Περισσότερα εδώ.

10.31 Ταυτοποιήθηκαν 32 θύματα της τραγωδίας - Στους 57 οι νεκροί

10.12 Καταγγελία πρώην σταθμάρχη Βόλου: "Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού". Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (03/03) στο MEGA, ο πρώην σταθμάρχης Βόλου Γιώργος Αποστολέρης κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις στον σιδηρόδρομο, ενώ αναφέρθηκε και στην απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών.

03 Μαρτίου 2023

23.50 Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή του ΑΠΘ Κυπριανού! Περισσότερα εδώ.

22.30 Αγνοούμενος φοιτητής του ΑΠΘ, γιος Καθηγητή ΑΠΘ. Περισσότερα εδώ.

20.30 Μόλις 12 σοροί αναγνωρίζονται οπτικά -Ταυτοποιήθηκαν 24 από τους 57 νεκρούς, ενημερώνονται οι συγγενείς. Σε 24 από τους 57 νεκρούς επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχει μπει «ταυτότητα», μέσω του εργαστηρίου DNA της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το σύνολο των 57 σορών, οι 23 είναι απανθρακωμένες και μόλις 12 είναι αναγνωρίσιμες οπτικά. Υπάρχουν και 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, όπου θα γίνουν ξεχωριστές αναλύσεις DNA προκειμένου να εξεταστεί αν αυτά είναι συμβατά με τις σορούς που έχουν εντοπιστεί. Από αυτές τις αναλύσεις δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί περαιτέρω.

19.00 Μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση αύριο στα Προπύλαια για την Τραγωδία στα Τέμπη. Περισσότερα εδώ.

17.40 Οι φοιτητές του ΑΠΘ που αγνοούνται! Περισσότερα εδώ.

15.52 Στους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Realfm η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα, η ιατροδικαστής είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

15.12 Η φοιτήτρια Στρατιωτικής Σχολής που αγνοείται / ΦΩΤΟ. Περισσότερα εδώ.

14.12 Αγνοείται φοιτήτρια του ΠΑΜΑΚ. Περισσότερα εδώ.

13.15 Το ΑΠΘ παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σχετική με σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Περισσότερα εδώ.

11.45 Το ενδεχόμενο να μην είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων μέσω της ταυτοποίησης του DNA καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια του τρένου που συγκρούστηκε με άλλο στα Τέμπη, καθώς η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

10.50 Επτά απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι-εστιατόριο - «Οι λαμαρίνες έκοβαν σαν λεπίδες». Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα ανεβαίνει διαρκώς καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ανέρχεται σε 46 αν και πηγές από την Πολιτική Προστασία η οποία καταμετρά και άτομα που κατέληξαν σε νοσοκομεία κάνουν λόγο για 47 νεκρούς. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση που έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνιο-εστιατόριο του μοιραίου επιβατικού τρένου Intercity 62.

09.40 Βρέθηκαν 3 απανθρακωμένα πτώματα.

08.20 Φοιτητής του ΑΠΘ χαροπαλεύει στη ΜΕΘ / Ο μόνος επιζών από το καμένο πρώτο βαγόνι. Περισσότερα εδώ.

07.40 Σαράντα δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά την σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη, το βράδυ της Δευτέρας 28/2. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος διάσπαρτα μέλη.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί, επίσης και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, είτε είναι χέρια είτε πόδια, που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα είτε σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν. Το έργο της πλήρους διερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ταυτοποίηση θα γίνει με DNA σε όλες τις σορούς και στα διάσπαρτα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, η υπηρεσία λαμβάνει υπόψιν τους γονείς και τους συγγενείς, θέλει μέρες (1,2 μέρες)» είπε στο OPEN.

04.12 Οι συνομιλίες μεταξύ των μηχανοδηγών της αμαξοστοιχίας Ιntercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει, ο σταθμάρχης χωρίς να το αντιλαμβάνεται τους δίνει εντολή να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στην οποία ήδη εκινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία. Οι οδηγοί δεν παραξενεύτηκαν με το κόκκινο φωτόσημο που έβλεπαν μπροστά τους, καθώς το σύστημα φωτοσήμανσης δεν λειτουργεί. Μάλιστα, όπως έλεγαν σιδηροδρομικές πηγές, ο σταθμάρχης δεν αντελήφθη καν ότι το τρένο μπήκε στην αντίθετη γραμμή, οπότε δεν υπήρχε πιθανότητα να διαρθώσει το λάθος του στα λίγα λεπτά που απέμεναν. Στο ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί αναφέρονται τα εξής:

Μηχανοδηγός - Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης - Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός - Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης - Φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός - Έγινε, καλό βράδυ.

Σταθμάρχης - Καλή συνέχεια.

01.40 Οι περισσότεροι τραυματίες είναι φοιτητές. Ο Κώστας Μπαργιώτας, Ορθοπεδικός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είπε πως οι περισσότεροι ασθενείς δεν ήταν βαριά τραυματισμένοι. «Έχουμε ένα περιστατικό στη μονάδα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ και ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό. Οι υπόλοιποι ασθενείς, περίπου 16 άτομα, έχουν διαφύγει πλέον τον κίνδυνο. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν παιδιά – φοιτητές, ήταν σαν τα παιδιά μου. Φοβάμαι πως και τα θύματα θα είναι σε αυτήν την ηλικία. Όσον αφορά την ταυτοποίηση των θυμάτων, ο κ. Μπαργίωτας αναφέρει πως αυτό θα είναι δύσκολο και θα ολοκληρωθεί από το απόγευμα και μετά. Περισσότερα εδώ.

02 Μαρτίου 2023

23.50 Την αναστολή όλων των σιδηροδρομικών δρομολογίων που ήταν προγραμματισμένα την Πέμπτη 02/03, ανακοίνωσε η Hellenic Train, λόγω απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Περισσότερα εδώ.

23.34 Ολοκλήρωση λήψης 53 δειγμάτων DNA / Γονείς φοιτητών έδωσαν δείγματα. Περισσότερα εδώ.

23.10 Στους 44 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ οι επτά από αυτούς απανθρακώθηκαν.

22.40 Ο φοιτητής "ήρωας των Τεμπών" που έσωσε δέκα άτομα! Περισσότερα εδώ.

21.40 Το ΔΙΠΑΕ αναβάλλει όλα τα μαθήματα κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους. Περισσότερα εδώ.

21.18 Δεν έγινε δεκτό το πάσο φοιτήτριας, άλλαξε βαγόνι και σώθηκε! Περισσότερα εδώ.

20.47 Φοιτητής περιγράφει σκηνές που σοκάρουν. Περισσότερα εδώ.

20.35 Φοιτητές εξω από τα γραφεία της Hellenic Train / ΕΙΚΟΝΕΣ. Περισσότερα εδώ.

20.10 Η Ιατρική Σχολή Αθηνών στη διάθεση της πολιτείας για να συμβάλλει με κάθε τρόπο. Περισσότερα εδώ.

17.49 Στην αναβολή οποιασδήποτε εκδήλωσης και εκπαιδευτικής δραστηριότητας προχωρά αύριο το ΑΠΘ συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί για το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Περισσότερα εδώ.

17.12 Αγνοούνται δύο Κύπριοι φοιτητές του ΑΠΘ. Περισσότερα εδώ.

16.04 Σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της «Hellenic Train». Περισσότερα εδώ.

15.57 Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών. Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση 2 τρένων που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

14.03 Δυστύχημα στα Τέμπη: Η λίστα με τα ΟΝΟΜΑΤΑ των τραυματιών! Περισσότερα εδώ.

13.41 Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την τραγωδία: Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Τους απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

13.31 Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων. Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

12.58 Είναι εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να διαπιστωθούν τα ονόματα όσων επέβαιναν στα δυο τρένα κι αυτό διότι τα εισιτήρια δεν ήταν ονομαστικά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι υποχρεωμένη να ονομαστικοποιήσει τα εισιτήρια. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια έχει τη δυνατότητα να εκδώσει τα εισιτήρια της σε ένα όνομα. Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών από την σφοδρή πρόσκρουση των τρένων αναλαμβάνουν τώρα οι ιατροδικαστές που μεταβαίνουν στη περιοχή.

12.17 Δυστύχημα στα Τέμπη: Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί φοιτητές! Περισσότερα εδώ.

11.52 Για κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στη Λάρισα. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας - Εντολή Ντογιάκου να εισαχθεί η υπόθεση κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

11.37 Λάρισα: Στη διάθεση των νοσοκομείων οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Παν. Θεσσαλίας. Περισσότερα εδώ.

11.25 Ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης για την τραγωδία στα Τέμπη. Περισσότερα εδώ.

11.03 Τριήμερο Εθνικό Πένθος! Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 38 νεκρούς.  Το εθνική πένθος τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

10.39 Ο Ορθοπεδικός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαγιώρτας, δήλωσε σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΑΝΤ1 ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες και από τους θανόντες είναι φοιτητές.

10.36 Αναστέλλεται η στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην αναστολή της στάσης εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) για την Τετάρτη (1/3) μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά» σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑ.ΣΥ. θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί, (έως ότου να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στα πόστα τους) μετά την αναστολή της στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων.

10.32 Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επίσης, ο κ. Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Μέχρι στιγμής οι καταγεγραμμένοι νεκροί είναι 38, 85 οι τραυματίες, οι 66 από τους οποίους στα νοσοκομεία της Λάρισας.

10.01 Στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων στελεχών της ΕΜΑΚ με 17 οχήματα και τέσσερα γερανοφόρα ενώ το ΕΚΑΒ συνδράμει με 30 ασθενοφόρα. Από την ΕΛΑΣ έχει μεταβεί κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία αναγνώρισης θυμάτων συνεχίζεται στο νοσοκομείο Λάρισας παρουσία ψυχολόγων και αστυνομικών.

09.39 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στους 36 ανέρχονται οι νεκροί, στους 85 οι τραυματίες εκ των οποίων οι 66 σοβαρά τραυματίες.

09.22 Ο υπουργός Υγείας δήλωσε τα εξής: "Στα νοσοκομεία οι τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση, όμως έχουμε δυστυχώς 32 νεκρούςπου έρχονται στο ΓΝΛ. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς, τους διαβάζουμε τα ονόματα, μήπως κάποιος είναι τραυματίας από τους δικούς τους. Ξεκίνησε και η αναγνώριση. Φέραμε ψυχολόγους για στήριξη. Πρόκειται για τρομακτική διαδικασία, προσπαθούμε να γίνουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κατά βάση έχουμε δυστυχώς νέο κόσμο…”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τραυματιών μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό νοσοκομείο το οποίο από χθες το βράδυ είναι σε επιφυλακή.

09.12 Τέσσερις προσαγωγές για τα αίτια της τραγωδίας. Σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

08.39 Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: Σε πολύ σοβαρή κατάσταση 40 άτομα.

08.25 Έκτακτη αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό στη Λάρισα για τη βοήθεια των τραυματιών του δυστυχήματος. Εκτακτή αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας. «Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

08.00 Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί νέοι, φοιτητές, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε διασώστης, ενώ πολλές σοροί τώρα είναι στην διαδικασία αναγνώρισης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολη.

07.56 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη. Λόγω της τραγωδίας με τη σύγκρουση τρένων στην Λάρισα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να πάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο σύμφωνα με το γραφείο Τύπου δε θα το πραγματοποιήσει, λόγω του δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων η οποία προκάλεσε δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς.

07.30 Τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς αγνοουμένων εξέδωσε η Πυροσβεστική σε νέα έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 07:28. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2410683175-76.

07.14 Τη δική του μαρτυρία για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα που άφησε πίσω της μέχρι στιγμής 32 νεκρούς μετέφερε ένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας Intercity 62 λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα πρώτα δύο βαγόνια ήταν λιωμένα». «Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη, ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο» είπε στο MEGA ο Παναγιώτης Σταφυλάς που ήταν στο μοιραίο τρένο. Σε ερώτηση αν υπήρχε φρενάρισμα ο επιβάτης του τρένου εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και δεν υπήρχε σταδιακή μείωση της ταχύτητας. «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την επιχείρηση απεγκλωβισμού περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

07.11 Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφενός γιατί ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι έχουν βαριά τραυματισμένοι, αφετέρου γιατί υπάρχουν φόβοι για άτομα που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια των βαγονιών 1 και 2 ή ακόμη λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση στα γύρω χωράφια.

06.50 Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές. Περισσότερα εδώ.

06.22 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στους 32 ανέρχονται οι νεκροί.

06.10 Τα δρομολόγια της Hellenic Train που δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Περισσότερα εδώ.

06.00 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς, 26 μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και 32 στο "Γεννηματάς". 20 επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Λάρισα. 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Από αυτούς, οι 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν ενώ οι 2 παρέμειναν για ελαφρά νοσηλεία.

05.30 Όπως γίνεται γνωστό η πλειοψηφία των επιβατών ήταν νεαρά άτομα.

05.16 Νεαρής ηλικίας οι περισσότεροι τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας είναι οι περισσότεροι από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, από την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής των επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, Δ. Μπαμπαλής. Και αυτό καθώς, όπως είπε, πρόκειται για φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους από Θήβα, Χαλκίδα και Στερεά Ελλάδα μεταξύ άλλων περιοχών.

Για τους δύο που παραμένουν διασωληνώμενοι στο Νοσοκομείο, ανέφερε πως είναι μεταξύ 20 και 30 ετών και πως παρέχεται βοήθεια από ψυχολόγους στους συγγενείς που βρίσκονται εκεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοκ που υπέστησαν. Από τα νοσοκομεία καταγράφουν τηλεφωνικούς αριθμούς των συγγενών για να ενημερωθούν στην πορεία για την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων τους.

05.13 Σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών. 194 επιβάτες έχουν μεταφερθεί με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ένα λεωφορείο με 20 επιβάτες στη Λάρισα.

05.04 Σε 28 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την τραγωδία με την μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό που ανακοίνωσε στις 4:00 το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής οι νεκροί έφταναν τους 26 με τον αριθμό των τραυματιών που μεταφερθηκαν σε νοσοκομεία να ανέρχεται σε 85. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 28.

04.40 Οικογένειες αναχωρούν από Θεσσαλονίκη με τα αυτοκίνητα για Λάρισα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν τα παιδιά τους.

04.27 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία μόλις ανακοίνωσε ότι δε θα έρθει στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης άλλο λεωφορείο με επιζήσαντες. Οι αντιδράσεις των οικογενειών δεν περιγράφονται.

04.25 Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 επιβάτες. Αν και τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά, οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ανθρώπινο λάθος. Εικάζεται ότι ο σταθμάρχης στη Λάρισα έβαλε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή με αποτέλεσμα να βρεθούν και τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και να συγκρουστούν μετωπικά με σφοδρότητα.

04.08 Κατέφθασε μόλις ακόμη ένα λεωφορείο γεμάτο νέα άτομα.

04.04 Νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχονται στους 26. Οι νεκροί μεταφέρονται στην Λάρισα όπου και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους.

03.58 Περιμένει στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης για να μάθει αν η κοπέλα του είναι ζωντανή:

03.54 Καταγγελία επιβάτη: «Είπαν στον ασύρματο “πάμε κι όπου βγει”. Συγκεκριμένα, ο επιβάτης ανέφερε: «Όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Ναι, το άκουσα μέσα των ασυρμάτων. Πάμε και όπου βγει. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω 15 λεπτά φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω…».

03.50 Όλο και περισσότεροι νεαροί (ανάμεσά τους και φοιτητές) καταφθάνουν με λεωφορεία στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.

03.41 Συγγενείς επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχουν συγκεντρωθεί στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Οδυρμοί, κραυγές και δάκρυα σπάνε τη νυχτερινή σιωπή για εκείνους που διαπιστώνουν ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

03.25 Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

03:14 Ενημέρωση για τους τραυματίες: Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σοβαρά. Επίσης, προσήλθαν με ΙΧ ελαφρά τραυματισμένοι στα νοσοκομεία: 5 άτομα στο ΓΝ Κατερίνης 5 στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης 10 στο ΑΧΕΠΑ.

03:04 16 επιβεβαιωμένους νεκρούς και 85 μέχρι στιγμή τραυματίες που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική.

03:01 Γυναίκα επιβάτης που κατέφθασε με λεωφορείο στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, έκανε αναφορά πως στο τρένο βρίσκονταν αρκετά νέα παιδιά. 

02:47 Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δεκαπέντε νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους.

02:32 Για τουλάχιστον 10 νεκρούς κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες. Στους

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε τεράστια Αυτή την ώρα, υπάρχει τεράστια κινητοποίηση των Αρχών, με δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή επιβάτη, που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

Δυστυχώς, δεν λείπουν όσο περνά η ώρα οι πληροφορίες για εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους, ενώ μιλούν και για τουλάχιστον 8 νεκρούς, οι οποίοι βρίσκονταν στα πρώτα βαγόνια που από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

“Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν άρθρο στα «Φοιτητικά Νέα» θα ενημερώνεται με κάθε νεότερη ενημέρωση! Για να ανανεώσετε το άρθρο πατήστε εδώ.

40 πυροσβέστες – 30 ασθενοφόρα

01:10 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ενώ ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία της περιοχής για να δεχθούν τους τραυματίες.  

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, για τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ, Αστυνομία και Στρατός, ενώ 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Όπως προσθέτουν, εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή, εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr