Εγγραφές Πρωτοετών ΔΠΘ: Οδηγός Εγγραφής και τα απαραίτητα Δικαιολογητικά

Εγγραφές ΔΠΘ: Ο Οδηγός Εγγραφής και τα απαραίτητα Δικαιολογητικά

Αυτός ο οδηγός που ετοίμασε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα σας βοηθήσει να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας και να αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

• ΑΜΚΑ
Βεβαίωση ΑΜΚΑ (Αποδεικτικό ή βεβαίωση ΑΜΚΑ).


• Αστυνομική ταυτότητα
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου - σαρωμένη φωτοτυπία). 

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ ενώ την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2021-2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

• Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής Υπουργείου
Η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής που κατατέθηκε (ανυπόγραφο αρχείο pdf από την εφαρμογή του Υπουργείου).

• Πιστοποιητικό γέννησης

• Φωτογραφία
Η φωτογραφία αυτή Θα πρέπει να ειναι πρόσφατη, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του φοιτητή σε ουδέτερο φόντο (το πρόσωπο να καλύπτει όλη την επιφάνεια της φωτογραφίας).

Οδηγός Εγγραφής

Για να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας και να αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, πληκτρολογήστε στον browser σας (Chrome, Firefox, Edge, Safari κλπ.) τη διεύθυνση https://register.duth.gr/

Θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στη σελίδα https://oauth.duth.gr/login (Εικ. 1).

Για την είσοδο θα χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του προσωρινού λογαριασμού που σας έχει αποδοθεί. Πιο αναλυτικά:

Στο πεδίο ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ εισαγάγετε τον Κωδ. Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας που σας αντιστοιχεί.

Στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ εισαγάγετε τον κωδικό που σας έχει αποσταλεί από το ΔΠΘ μέσω SMS.

Πατήστε το κουμπί ΣΥΝΔΕΣΗ.

Στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο με την προσωρινά αποθηκευμένη αίτηση που θα βρείτε στην αρχική σελίδα. (Εικ. 2)

Εικόνα 2

Στην επόμενη σελίδα, συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία με αστερίσκο (*), διορθώστε τυχόν λάθη που εντοπίσετε και επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας (εγγραφής, ταυτότητας, μόνιμης και προσωρινής κατοικίας) και πατήστε το κουμπί Επόμενο που θα βρείτε κάτω δεξιά. (Εικ. 3 & 4)

Εικόνα 3

Εικόνα 4 

Στην επόμενη σελίδα Έγγραφα, πρέπει να μεταφορτώσετε τα δικαιολογητικά εγγραφής σας που θα αποσταλούν στη γραμματεία του Τμήματός σας, σε μορφή jpg, png, gif ή pdf. Κάντε κλικ στο κάθε πλαίσιο ξεχωριστά και επιλέξτε το αντίστοιχο αρχείο που έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας για μεταφόρτωση. (Εικ. 5)

Τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν είναι:

  1. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (Αποδεικτικό ή βεβαίωση ΑΜΚΑ)
  2. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου – σαρωμένη φωτοτυπία)
  3. Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής Υπουργείου (Η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής που κατατέθηκε (ανυπόγραφο αρχείο pdf από την εφαρμογή του Υπουργείου)
  4. Πιστοποιητικό γέννησης
  5. Φωτογραφία: Η φωτογραφία αυτή θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του φοιτητή σε ουδέτερο φόντο (το πρόσωπο να καλύπτει όλη την επιφάνεια της φωτογραφίας). Για να γίνει δεκτή μία φωτογραφία θα πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 240 Χ 240 pixels, να είναι τύπου .jpg και το μέγεθος της να μην υπερβαίνει τα 2 Mbytes. (Να είναι τύπου ταυτότητας.)

Εικόνα 5

Τέλος, για οριστική Υποβολή πατήστε το πράσινο κουμπί Υποβολή που θα βρείτε στο τέλος δεξιά της σελίδας και αποδεχτείτε το επιβεβαιωτικό μήνυμα που θα εμφανιστεί. (Εικ. 6)

Εικόνα 6

Σημ: Αν για κάποιο λόγο προκύψει η ανάγκη για επικοινωνία με τη γραμματεία του τμήματός σας σχετικά με την εγγραφή σας, μπορείτε να στείλετε εσωτερικό μήνυμα από την καρτέλα Μηνύματα επιλέγοντας Νέο μήνυμα (Εικ. 7) και αφού καταχωρήσετε το θέμα και το επιθυμητό κείμενο, πατήστε το κουμπί Αποστολή (Εικ. 8).

Εικόνα 7

Εικόνα 8 

Μετά την αποδοχή των δικαιολογητικών σας από τη γραμματεία, θα σας αποσταλεί νέο SMS το οποίο θα περιέχει το οριστικό όνομα χρήστη (username) το οποίο θα χρησιμοποιείτε στο εξής για την είσοδό σας σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΔΠΘ μαζί με τον αρχικό κωδικό εισόδου (password) που λάβατε στο πρώτο SMS. (μπορείτε να αλλάξετε τον αρχικό κωδικό σας από τη σελίδα https://password.duth.gr)

Ο Λογαριασμός Χρήστη

O λογαριασμός χρήστη απαιτείται για την πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου καθώς και συνεργαζόμενων φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες http://noc.duth.gr και https://helpdesk.duth.gr . Η χρήση των υπηρεσιών του Υπολογιστικού Κέντρου – Κέντρου Διαχείρισης Δικτύων συνεπάγεται αποδοχή του Κανονισμού Χρήσης.

Ο κωδικός πρόσβασής σας δημιουργήθηκε αυτόματα και είναι τυχαίος. Εάν επιθυμείτε να τον αλλάξετε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://password.duth.grκαι ακολουθήστε τις οδηγίες. Από τη σελίδα αυτή μπορείτε επίσης να ορίσετε μία διεύθυνση email που θα χρησιμοποιείται για ανάκτηση του κωδικού σας σε περίπτωση απώλειάς του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: O κωδικός πρόσβασης είναι *αυστηρά προσωπικός* και δεν πρέπει να τον κοινοποιείτε σε κανένα. Οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου δεν θα σας ζητήσουν *ΠΟΤΕ* τον κωδικό σας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr