Ιατρική ΑΠΘ: Διαμαρτυρία των φοιτητών για τις διαδοχικές εξετάσεις, εν μέσω καύσωνα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ιατρική ΑΠΘ: Διαμαρτυρία των φοιτητών για τις διαδοχικές εξετάσεις, εν μέσω καύσωνα

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, η Διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. αποφάσισε, 2 εβδομάδες πριν την εκκίνηση της εξεταστικής, να αιφνιδιάσει τους φοιτητές αλλάζοντας το πρόγραμμα (που ανακοινώθηκε από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς υπό την προηγούμενη Διοίκηση) και προσθέτοντας διαδοχικές εξετάσεις κάθε ημέρα! Συγκεκριμένα, επηρεάζονται, κυρίως, το 3ο και 5ο έτος και σε μικρότερο βαθμό το 4ο έτους του Τμήματος, με τους φοιτητές να απαντούν, άμεσα, πραγματοποιώντας έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών. Ενδεικτικά, με την αλλαγή που αποφασίστηκε από πλειοψηφία 12 μελών ΔΕΠ επί 25 παρόντων, στη Συνέλευση του Τμήματος, η οποία αριθμεί 49 τακτικά μέλη, μέσα σε διάστημα 14 εργάσιμων ημερών, οι φοιτητές του 3ου έτους θα κληθούν να εξεταστούν 11 φορές, οι φοιτητές του 4ου έτους 9 φορές και οι φοιτητές του 5ου έτους 12 φορές!

Στη Γενική Συνέλευση των φοιτητών, ομόφωνα, περισσότεροι από 100 φοιτητές και φοιτήτριες τάχθηκαν κατά της απόφασης της Διοίκησης του Τμήματος, ζητώντας να παρθεί άμεσα πίσω. Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγο χρονικό διάστημα παρέμβαση έκανε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Τμήματος, ο οποίος απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα και παράπονα του σώματος των φοιτητών, προτού αποχωρήσει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Και όλα αυτά, ενώ, ταυτόχρονα με τον κλιμακούμενο καύσωνα, υπολειτουργεί το σύστημα κλιματισμού των Αμφιθεάτρων, κατά δήλωση του ίδιου του Προέδρου του Τμήματος (μόνο η μία πλακέτα του συστήματος λειτουργεί), που με αυτόν τον τρόπο, αν δεν ανατραπεί η απόφαση, θα έχει ως συνέπεια οι φοιτητές να εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών.

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ

Πανεπιστήμια: Λιποθυμίες, ακυρώσεις εξετάσεων και εστίες «θερμοκήπια» εν μέσω καύσωνα...

Φοιτητής στο ΑΠΘ λιποθύμησε την ώρα που έδινε εξετάσεις!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.