ΑΠΘ: Η απόφαση του Φ.Σ. Νομικής για την πτώση του συμφοιτητή τους από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος

ΑΠΘ: Η απόφαση του Φ.Σ. Νομικής για την πτώση του συμφοιτητή τους από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σχετικά με το σημερινό περιστατικό:

Το τραγικό συμβάν που συνέβη πριν από λίγό στη σχολή μας με συνάδελφο μας να πεφτει από το παράθυρο του τρίτου ορόφου κατά τη διάρκεια του μαθήματος λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική υποχρηματοδότησης των σχολών μας αποτέλεσμα της οποίας είναι οι ανεπαρκείς υποδομές, το στοίβαγμα στις αίθουσες και η έλλειψη καθηγητών. Η κοσμητεία, οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση φέρουνε στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολη μας και σε όλες τις σχολές του ΑΠΘ. Το σημερινό τραγικό περιστατικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της υποχρηματοδότησης. Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου και οι κυβερνήσεις επανειλημμένα έχουν αγνοήσει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για τη διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών με βάση τις ανάγκες των φοιτητών.


Σχετικό άρθρο: ΣΟΚ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο εν ώρα μαθήματος / Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση (ΦΩΤΟ)

Ως εδώ!

  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές
  • Προσλήψεις καθηγητών - σπάσιμο τμημάτων 

Η πολιτική που μας αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή.

Δεν προσαρμοζόμαστε αγωνιζόμαστε!

Προχωράμε σε κινητοποίηση αύριο στις 12:00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ και την κοσμητεία της νομικής στις 10:00.

---

Δηλώσεις φοιτήτριας σχετικά με το περιστατικό στο ΑΠΘ:

«Σήμερα στη Νομική ΑΠΘ έπεσε άνθρωπος από το παράθυρο. Εν ώρα μαθήματος, επειδή δεν έβρισκε θέση να κάτσει στην αίθουσα. Εν ώρα μαθήματος, από τον τρίτο όροφο, είδαμε συμφοιτητή μας να πέφτει στο κενό. Δεν έχουμε αρκετές αίθουσες. Έχουμε επίσης ελλείψεις σε καθηγητές. Το μάθημα στο οποίο έγινε το συμβάν ήταν το Γενικό Ενοχικό, μάθημα του τομέα Αστικού Δικαίου. Από τον τομέα Αστικού Δικαίου μας λείπουν τρεις αστικολόγοι, κατάσταση που επηρεάζει τον χωρισμό των τμημάτων και τον αριθμό φοιτητών ανά τμήμα. Ίδια συνθήκη και σε μαθήματα άλλων τομέων. Δείτε ολόκληρη την δήλωση εδώ.

Δηλώσεις συμφοιτητών

Δηλώσεις συμφοιτητών του 19χρονου που έπεσε από παράθυρο του 3ου ορόφου αίθουσας εν ώρα μαθήματος στο ΑΠΘ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr