Το ΑΠΘ για τα περί ενοποίησης Τμημάτων

Το ΑΠΘ για τα περί ενοποίησης Τμημάτων

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Η Σύγκλητος του ΑΠΘ σχετικά με τα σενάρια ενοποίησης των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των Ξενόγλωσσων Τμημάτων, καθώς και των Θεολογικών Τμημάτων των αντίστοιχων Σχολών.

Σχετικά με τα σενάρια συγχωνεύσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αναφέρει πως έγινε «κοινωνός φημών περί ενοποίησης των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των Ξενόγλωσσων Τμημάτων, καθώς και των Θεολογικών Τμημάτων των αντίστοιχων Σχολών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη» υπογραμμίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει σταλεί καμία επίσημη επιστολή που να αφορά ενδεχόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων.


Η Σύγκλητος διευκρινίζει επίσης πως «κάθε ένα από αυτά τα Τμήματα ανταποκρίνεται με υψηλές επιδόσεις στις ανάγκες της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Διεθνούς επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας» και πως σε κάθε περίπτωση «οποιαδήποτε πρόθεση για αλλαγή πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη βάση ακαδημαϊκών και επιστημονικών κριτηρίων, καθώς και πρακτικών από τον διεθνή χώρο».

Ακολουθεί το ψήφισμα της Συγκλήτου:

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη (20-04-2022) συνεδρίασή της έγινε κοινωνός φημών περί ενοποίησης των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των Ξενόγλωσσων Τμημάτων, καθώς και των Θεολογικών Τμημάτων των αντίστοιχων Σχολών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Έως σήμερα δεν έχει αποσταλεί θεσμικά καμία επίσημη επιστολή αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα στις αρχές του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ τονίζει ότι κάθε ένα από αυτά τα Τμήματα ανταποκρίνεται με υψηλές επιδόσεις στις ανάγκες της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Διεθνούς επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας.

Οποιαδήποτε πρόθεση για αλλαγή πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη βάση ακαδημαϊκών και επιστημονικών κριτηρίων, καθώς και πρακτικών από τον διεθνή χώρο.

Το ΑΠΘ στηρίζει ευάλωτες οικογένειες και άτομα ενόψει Πάσχα

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο ΑΠΘ (φωτο & βίντεο)

ΑΠΘ: Το βραβευμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ασθένειες μεταδιδόμενες με κουνούπια EYWA

Η διεθνής κατάταξη του ΑΠΘ στα θεματικά πεδία της QS για το 2022

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr