Πρώτη αναφορά Στρατηγάκη για τις Βάσεις 2024 / Τι να κάνουν οι υποψήφιοι

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πρώτη αναφορά Στρατηγάκη για τις Βάσεις 2024

Μία πρώτη αναφορά για τις βάσεις των Πανελληνίων του 2024 έκανε ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και έμπειρος αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στο OPEN, με αφορμή την ολοκλήρωση των εξετάσεων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Συντονιστείτε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα, ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων 2024 και το μηχανογραφικό δελτίο.

«Φέτος περιμένουμε πτώση γιατί τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από ό,τι πέρυσι, όπως η φυσική που έφερε θύελλα. Περιμένουμε πως θα υπάρχει πτώση στις βάσεις, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε να πούμε είναι 100, 200, 300 μόρια γιατί δεν έχουμε κανένα αριθμητικό στοιχείο. Οπότε αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι συζητήσεις επιπέδου καφενείου. Δεν έχω κανένα στοιχείο και επειδή είμαι μαθηματικός μιλάω πάντα με στοιχεία», είπε ο κ. Στρατηγάκης σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις βάσεις των Πανελληνίων για το 2024 και πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι να μην ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τις βάσεις. Πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους. Δεν επιλέγουν επάγγελμα, αλλά σπουδές και οι σπουδές μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά επαγγέλματα».

Ημερομηνία Αποτελεσμάτων Πανελληνίων 2024 / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι βαθμολογίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Την ίδια ημέρα τα «Φοιτητικά Νέα» (μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών) θα δημοσιεύσουν μέσα από ειδική πλατφόρμα τα Στατιστικά των Πανελλαδικών 2024, δηλαδή τα Στατιστικά των Βαθμολογικών Επιδόσεων των Υποψηφίων ανά Μάθημα. Τα περσινά Στατιστικά των Βαθμολογικών Επιδόσεων (των Πανελληνίων 2023) ανά Μάθημα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ανοιχτή συζήτηση με τον ειδήμων στο αντικείμενο του επαγγελματικού προσανατολισμού Στράτο Στρατηγάκη είχαν μαθητές των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «Σύγχρονο 1975 – Νους» και «Αριστοτέλειο» όπως και γονείς αυτών στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο εκπαιδευτικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας ενημέρωσε για τη σωστή συμπλήρωση ενός μηχανογραφικού ενόψει της ανακοίνωσης βάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων 2024.

Δείτε βίντεο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.