Ημερομηνία Αποτελεσμάτων Πανελληνίων 2024 / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε ο βασικός κορμός των Πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), με τις εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να τελειώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Ακολουθεί στις 18 Ιουνίου η έναρξη της εξέτασης στα ειδικά και μουσικά μαθήματα.

Την ημέρα εξέτασης του τελευταίου ειδικού μαθήματος (Ιταλικά), αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2024. Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 ή εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024. SOS: Για να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση μόλις ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων και οι βάσεις εισαγωγής, πατήστε εδώ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Πανελλήνιες Αποτελέσματα SOS: Λήψη των βαθμών μέσω SMS

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, αν συγκεντρώσεις ή αν θα γνωρίζεις κάποιον που θα έχει συγκεντρώσει υψηλά μόρια και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024 μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα «Φοιτητικά Νέα» στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μείνετε συντονισμένοι, εδώ για όλα τα SOS.

Συντονιστείτε στα «Φοιτητικά Νέα» για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2024 και για τα Στατιστικά Στοιχεία (Πανελλαδικών) των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Παραμείνετε συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» μέσω του foititikanea.gr για την καθημερινή σας ενημέρωση, ως υποψήφιοι φοιτητές, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που σας αφορούν.

Ανακοίνωση Βαθμών Πανελληνίων 2024 / Πώς θα τα δείτε!

SOS: Μετά την ανάρτηση των βαθμολογικών επιδόσεων (Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024) των υποψηφίων, τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνεχίσουν την αρθρογραφία για τα επόμενα στάδια που θα ακολουθηθούν (ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2024, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την έναρξη και την διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, εκτιμήσεις βάσεων, έκδοση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, εγγραφές πρωτοετών κτλ).

Πτώση των Βάσεων 2024 δείχνουν εκτιμήσεις βαθμολογητών / ΠΙΝΑΚΑΣ ανά Ε.Π.

"Σφαγή" στις Πανελλήνιες, λάθος ή στοχευμένη; Γονείς, εκπαιδευτικοί συλλέγουν υπογραφές

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ

18-6-2024

ΑΓΓΛΙΚΑ

12:00μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ

19-6-2024

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

8:30 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

20-6-2024

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

8:30 π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21-6-2024

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

8:30 π.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

22-6-2024

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ

11:30 π.μ.

ΤΡΙΤΗ

25-6-2024

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

8:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

26-6-2024

ΓΑΛΛΙΚΑ

8:30 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

27-6-2024

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

8:30 π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

28-6-2024

ΙΤΑΛΙΚΑ

8:30 π.μ.

Πώς θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα;

Δείτε ΕΔΩ πώς θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα-τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024.

Υπολογισμός μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού των μορίων κάθε υποψηφίου, για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται όπως περιγράφεται παρακάτω:

Ο γραπτός βαθμός σε κάθε ένα από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Την ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογιών τα «Φοιτητικά Νέα» θα δημοσιεύσουν σχετικό εργαλείο που θα μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια που έχετε συγκεντρώσει. Επιπλέον θα προχωρήσουν σε σχετική δημοσίευση των στατιστικών των βαθμολογικών επιδόσεων στην αρχική σελίδα του foititikanea.gr ή απευθείας στην κατηγορία Στατιστικά Πανελλαδικών 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη, τα «Φοιτητικά Νέα» (μετά το πέρας των πανελλαδικών) θα καλύψουν σε ζωντανή ροή την διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού, τα αποτελέσματα και τα στατιστικά των Πανελληνίων, τις Εκτιμήσεις και τα αποτελέσματα των Βάσεων Εισαγωγής, την διαδικασία εγγραφών στα Πανεπιστήμια κτλ. SOS: Για να λαμβάνετε ΑΜΕΣΑ ενημέρωση για τα τελευταία νέα, πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2024.