Αριθμός εισακτέων στις ΑΕΝ κατά Ειδικότητα και Σχολή έτους 2024-2025 / ΠΙΝΑΚΑΣ

Αριθμός εισακτέων στις ΑΕΝ κατά ειδικότητα και Σχολή έτους 2024-2025 / ΠΙΝΑΚΑΣ

ΑΕΝ: Ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών και σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανέρχεται σε 1820 (897 Πλοίαρχοι και 923 Μηχανικοί). Η αύξηση σημειώνεται στο 25% σε σχέση με πέρσι.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν πως προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Όλοι οι υποψήφιοι/-ες, από την 26-03-2024 μέχρι και την 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ε. Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.


Αριθμός εισακτέων στις ΑΕΝ κατά ειδικότητα και Σχολή έτους 2024-2025

Την ενημερωτική σελίδα για τις ΑΕΝ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Την ενημερωτική σελίδα των Πανελληνίων 2024 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων / Παρουσίαση σπουδαστών/-στριών  Κάλυψη κενών θέσεων

1. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με τοιχοκόλλησή τους στα κτήρια του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ((Πειραιάς, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 – Ε2) και (Πειραιάς, Γρ. Λαμπράκη 150)) και αναρτώνται στο διαδίκτυο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ynanp.gr και www.hcg.gr με μέριμνα των Υ.ΝΑ.Ν.Π./Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης/Τμήμα Γ’ και Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.Η.Δ.ΕΠ. Β΄/Γρ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αντίστοιχα. Επίσης, εκδίδεται σχετική ανακοίνωση τύπου με μέριμνα του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

2. Σε κάθε Α.Ε.Ν. διαβιβάζονται πίνακες εισαγομένων σε αυτή σπουδαστών/-στριών. Οι σπουδαστές/-στριες που έχουν επιλεγεί υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή και φοίτηση στις Σχολές τους, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διαφορετικά αποκλείονται της εγγραφής τους στην Α.Ε.Ν.

3. Στην περίπτωση κατά την οποία μετά την παρέλευση του χρόνου των δέκα (10) ημερών της προηγούμενης παραγράφου προκύψουν κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν για μία και μόνο φορά από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων που έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με τοιχοκόλλησή τους στα κτήρια του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. [(Πειραιάς, Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1 – Ε2) και (Πειραιάς, Γρ. Λαμπράκη 150)] και αναρτώνται στο διαδίκτυο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ynanp.gr και www.hcg.gr με μέριμνα των Υ.ΝΑ.Ν.Π./Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης/Τμήμα Γ’ και Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.Η.Δ.ΕΠ. Β΄/Γρ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τα προαναφερόμενα αποτελέσματα. Σε κάθε Α.Ε.Ν. διαβιβάζονται πίνακες εισαγομένων σε αυτή σπουδαστών/-στριών προς κάλυψη των κενών θέσεων. Οι σπουδαστές/-στριες που έχουν επιλεγεί υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή και φοίτηση στις Σχολές τους, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διαφορετικά αποκλείονται της εγγραφής τους στην Α.Ε.Ν. Τυχόν κενές θέσεις που, ενδεχομένως, υπάρξουν κατά την εφαρμογή της παρούσης παραγράφου δεν θα καλυφθούν.

4. Οι εισαγόμενοι/-ες υποχρεούνται με την εγγραφή τους να προσκομίσουν και καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής, στην οποία έχουν εισαχθεί για φοίτηση, Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 1599/1986 (Α’ 75), στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν έχουν εγγραφεί ή ότι δεν φοιτούν σε άλλη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

5. Δικαιολογητικά υποψηφίων που δεν εισάγονται, παραλαμβάνονται μόνο από την Α.Ε.Ν. στην οποία υπεβλήθησαν με την αίτηση υποψηφιότητας κατόπιν αιτήσεώς τους, με δική τους ευθύνη και έξοδα που τυχόν απαιτηθούν. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που δεν εισήχθησαν διατηρούνται στο αρχείο της Α.Ε.Ν. στην οποία υπεβλήθησαν και μετά από δύο (02) έτη από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης καταστρέφονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται προς τούτο από τον Διοικητή της εκάστοτε Α.Ε.Ν., εκτός αν υφίσταται εκκρεμής σχετική προσφυγή/δίκη, οπότε και διατηρούνται μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2024. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr