Πώς θα αναιρέσετε το οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό

Πώς θα αναιρέσετε το οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό

Μηχανογραφικό 2022: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων έτους 2022 και η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Μετά ερωτήματα υποψηφίων και γονέων υποψηφίων τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου 2022:  


Η υποβολή του Μηχανογραφικού 2022 γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/) χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου (Οριστικοποίηση).

Με την «Υποβολή Μηχανογραφικού», το Μ.Δ. οριστικοποιείται και αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ.

Αναίρεση Υποβολής  εκ νέου Υποβολή

Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει κάποια τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας, ώστε να ληφθεί υπόψη στη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής για εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ.

---

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ.

Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα).

Οι υποψήφιοι μπορούν α παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μηχανογραφικό 2022: SOS συμβουλές συμπλήρωσης και τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Μηχανογραφικό Δελτίο (2022) ΓΕΛ

Μηχανογραφικό Δελτίο (2022) ΕΠΑΛ

Βγήκαν οι ΕΒΕ 2022 για τα 449 Τμήματα / ΠΙΝΑΚΕΣ 

Είσαι Υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022; Πάτησε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr