Η Νίκη Παπαδημητρίου συγκέντρωσε 19.710 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Η Νίκη Παπαδημητρίου συγκέντρωσε 19.710 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2022: Η Νίκη Παπαδημητρίου αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή "Άγιος Ιωσήφ", παίρνοντας μαζί της 19.710 μόρια, μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία της ως εδώ και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Η ίδια περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα» τα εξής για την ζωή της:


«Από μικρή αγαπούσα τα μαθηματικά, αλλά δεν είχα αποφασίσει ακριβώς με τι θα ασχοληθώ επαγγελματικά μέχρι τη β’ Λυκείου. Το ενδιαφέρον μου για τα μαθηματικά ήταν αυτό που με ώθησε να ακολουθήσω τις Θετικές Επιστήμες και, τα τελευταία δύο χρόνια, στόχος μου ήταν και είναι η εισαγωγή μου στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Ξεχώρισα τη Σχολή αυτή ανάμεσα στις υπόλοιπες σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου λόγω του προγράμματος Σπουδών της, το οποίο συνάδει με τα ενδιαφέροντά μου, αλλά και λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών που προσφέρει μελλοντικά. Έχοντας θέσει από την αρχή έναν τόσο υψηλό στόχο, δε θα μπορούσα παρά να αγωνιστώ σκληρά για να τον κατακτήσω. Κίνητρό μου στην προσπάθειά αυτή ήταν η επιθυμία μου να αποκτήσω ένα δυνατό πρώτο πτυχίο το οποίο θα μου ανοίξει δρόμους επαγγελματικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»

Η Νίκη για την οργάνωση της καθημερινότητάς της και την μελέτη της, ώστε να προετοιμαστεί για τις Πανελλήνιες, φανερώνει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Το διάβασμά μου διαρκούσε αρκετές ώρες καθημερινά (κάποιες φορές έως και 10 ώρες), αλλά πάντα φρόντιζα να ξεκουράζομαι επαρκώς ώστε να μπορώ να αντεπεξέρχομαι στις αυξημένες απαιτήσεις του Φροντιστηρίου και του Σχολείου μου. Σκοπός μου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ήταν η βαθιά κατανόηση όλου του φάσματος της εξεταστέας ύλης, με έμφαση στα κεφάλαια εκείνα στα οποία ένιωθα πιο «αδύναμη». Αν απέδιδα κάπου την υψηλή μου βαθμολογία θα ήταν στη συστηματική και οργανωμένη προσωπική μου μελέτη, στους άρτια καταρτισμένους και πολύ υποστηρικτικούς καθηγητές μου σε Φροντιστήριο και Σχολείο, αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονιών μου. Κατά τη φετινή χρονιά αυτό που μου κόστισε ψυχολογικά ήταν ο περιορισμός των εξόδων μου με φίλους και η εγκατάλειψη ορισμένων ενδιαφερόντων μου, όπως ο στίβος, ζωγραφική και η λογοτεχνία. Το θετικό είναι ότι με τα χόμπι μου αυτά σκοπεύω να ασχοληθώ και πάλι τώρα που τελείωσαν οι Πανελλαδικές. Δε μετανιώνω σε καμία περίπτωση που έκανα αυτές τις θυσίες, καθώς νιώθω δικαιωμένη από το αποτέλεσμα.»

Τα συναισθήματα της Νίκης και ο συλλογισμός της, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, ήταν: «Ποτέ δε θα ξεχάσω την ικανοποίηση, τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν στιγμή που μου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Τελικά χρειάζεται κόπο, θυσίες, προσπάθεια και προσήλωση στον στόχο για να πετύχεις τα όνειρά σου, ανεξάρτητα από το αν αυτά προϋποθέτουν την εισαγωγή σου στο πανεπιστήμιο.»

Η Αριστούχος Νίκη ΠαπαδημητρίουΗ Αριστούχος Νίκη Παπαδημητρίου

Η Νίκη, με σκοπό να ενδυναμώσει τους επόμενους υποψηφίους, δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Προς τους επόμενους υποψηφίους, έχω να πω ότι η γ’ Λυκείου είναι μία Τάξη απαιτητική, αλλά σίγουρα όχι τόσο δύσκολη όσο παρουσιάζεται συχνά από τους μεγαλύτερους, από την οποία θα βγουν κερδισμένοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ένας μαθητής στοχοπροσηλωμένος, ο οποίος φρόντιζε να μην αφήνει κενά στα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν, κατά τη διάρκεια του Γυμνασίου, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Το πιο σημαντικό όμως που πρέπει να θυμούνται οι υποψήφιοι είναι να μην αμφισβητούν τις ικανότητές τους και να μην απογοητεύονται με την παραμικρή τους «αποτυχία», αλλά να πεισμώνουν και να προσπαθούν διαρκώς με σκοπό την αυτοβελτίωσή τους.»

Ενώ, για τους μαθητές που βίωσαν απογοητεύσεις στις φετινές Πανελλαδικές, έχει να πει κάτι ιδιαίτερο: «Προς όλους τους υποψηφίους που δεν έγραψαν τόσο καλά όσο ήλπιζαν έχω να πω ότι: μία τρίωρη εξέταση ενός μαθήματος σε τόσο περιορισμένη ύλη δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το επίπεδό τους και τις προοπτικές της μελλοντικής τους επιτυχίας. Αργά ή γρήγορα όλοι θα βρουν τον δρόμο τους αρκεί να έχουν πίστη στον εαυτό τους και διάθεση για δουλειά.»

Ακόμη, εύχεται πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψήφιους της για την προσπάθειά τους.

Για εκείνη, όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» η πανδημία έδρασε ως εξής:

«Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει κανείς στη διάρκεια της προετοιμασία του για τις Πανελλαδικές εξετάσεις (άγχος, πίεση και κόπωση), οι συνυποψήφιοί μου κι εγώ ταλαιπωρηθήκαμε, επίσης, λόγω της πανδημίας κατά τις δύο πρώτες χρονιές του Λυκείου. Αυτό το οποίο διαπίστωσα από την εμπειρία μου είναι ότι μόνο για ένα πολύ μικρό ποσοστό μαθητών η καραντίνα αποτέλεσε μια γόνιμη περίοδο ουσιαστικής μελέτης, αυτοβελτίωσης και συνάμα ξεκούρασης, ενώ για τους περισσότερους μαθητές λειτούργησε ανασταλτικά στη συστηματοποίηση του διαβάσματός τους. Αυτό σίγουρα επηρέασε τις επιδόσεις και την ψυχολογία των υποψηφίων και συνεπώς καθόρισε σε ένα βαθμό τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών.»

Η Νίκη καταλήγει λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πολύ, «Φοιτητικά Νέα», για την ευκαιρία που δίνετε σε μαθητές, όπως εγώ, από όλη την Ελλάδα, να μοιραστούμε με εσάς την εμπειρία μας από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και τη χαρά μας για την επιτυχία μας.»

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στην Νίκη κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2022

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2022 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr