Πότε θα καταστραφούν τα γραπτά των Πανελλαδικών 2021

Για πόσο καιρό θα φυλαχτούν τα γραπτά των Πανελλαδικών 2021 πριν καταστραφούν 

Πανελλήνιες 2021: Για ένα χρόνο είναι υποχρεωμένη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να φυλάσσει τα γραπτά των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση: «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το «νέο» σύστημα του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α΄)».

Την ενημερωτική σελίδα των υποψηφίων φοιτητών 2021-2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.


Συγκεκριμένα, στο άρθρο 17, η σχετική απόφαση προβλέπει ότι τα γραπτά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά τη λήξη της βαθμολόγησης και του ελέγχου για τη σωστή ηλεκτρονική καταχώριση των βαθμών, παραδίδονται στον Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυλάσσονται στο οικείο Βαθμολογικό κέντρο ή σε άλλο ασφαλή χώρο που ορίζεται από αυτόν, μέχρι τις 15 Μαΐου του επόμενου έτους, οπότε και καταστρέφονται.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα όσα προβλέπει το Άρθρο 17:

Επιστροφή και φύλαξη γραπτών δοκιμίων

1. Μετά τη λήξη της βαθμολόγησης και του ελέγχου για τη σωστή ηλεκτρονική καταχώριση των βαθμών, τα στελέχη των γραπτών δοκιμίων παραδίδονται από την Επιτροπή του Β.Κ. στο Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυλάσσονται στο οικείο Βαθμολογικό κέντρο ή σε άλλο ασφαλή χώρο που ορίζεται από αυτόν, μέχρι τις 15 Μαΐου του επόμενου έτους, οπότε και καταστρέφονται.

2. Το Ι.Ε.Π. μπορεί, για ερευνητικούς και παιδαγωγικούς λόγους, να ζητήσει από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δείγματα γραπτών δοκιμίων υποψηφίων, τα οποία παραλαμβάνει με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής και καταστρέφει με πράξη του στο τέλος Μαΐου του επόμενου σχολικού έτους. Τα γραπτά αυτά θα είναι φωτοαντίγραφα γραπτών δοκιμίων, στα οποία δεν θα φαίνεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr