Ανακοίνωση Βάσεων 2021: Οι πιθανές ημερομηνίες

Ανακοίνωση Βάσεων 2021: Οι πιθανές ημερομηνίες

Αποτελέσματα Βάσεων 2021: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων 2021 που θα βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών που θα μάθουν τελικά εάν και σε ποιο Τμήμα έχουν περάσει από τις επιλογές που έκαναν κατά την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δηλαδή 23 με 30 Αυγούστου με πιθανότερη μάλιστα ημερομηνία να θεωρείται αυτή της 27ης Αυγούστου (για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εδώ). 


Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι βάσεις είχαν βγει στις 09:00 το πρωί την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Δείτε τις περσινές βάσεις εδώ.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν σε ζωντανή ροή τους ΠΙΝΑΚΕΣ των Βάσεων 2021 για κάθε Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση μέσα από την αρχική σελίδα foititikanea.gr και μέσα από την κατηγορία Βάσεις Αποτελέσματα 2021ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση των βάσεων φέτος λόγω των ΕΒΕ, κάτι που θα συμβεί σε όλα τα επιστημονικά παιδεία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές, σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το «κατώφλι» αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8, ενώ πέρυσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Οι αποκαλούμενες μεσαίες σχολές θα έχουν βάση πάνω από 12 και με το 0,8 του ΕΒΕ θα βγει γύρω στο 10, οπότε αναμένεται και συσσώρευση υποψηφίων καθώς μέχρι το 10 έγραψε η πλειονότητα ενώ αρκετοί φαίνεται ότι έχουν βαθμολογίες γύρω στο 14.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr