Οι mobile εφαρμογές ψυχαγωγίας που χρειάζεται ένας φοιτητής

Οι mobile εφαρμογές που χρειάζεται ένας φοιτητής

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Λίγοι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη πλέον μπορούν να φανταστούν την καθημερινότητά τους χωρίς αυτά και σε αυτούς, μόνο ένας ελάχιστος αριθμός είναι από εκείνους που φοιτούν σε κάποιο πανεπιστήμιο. Η ιδιότητα του φοιτητή και η τεχνολογία είναι, άλλωστε, δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους και πλήρως αλληλένδετες. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι μερικά από τα σημαντικότερα mobile apps θεωρούνται πετυχημένα εφόσον πρώτα γίνουν αποδεκτά σε αυτό το επίπεδο. 

Η πρώτη και κυριότερη κατηγορία που ενδιαφέρει τους φοιτητές στο κινητό, είναι η διασκέδαση. Τρία είναι μάλιστα τα είδη που κυριαρχούν σε αυτή την κατηγορία. Τα online RPG, με το Baldur’s Gate 3 να αποτελεί πιθανότατα ένα από τα πιο αγαπημένα που υπάρχουν, αποτελούν την πρώτη από αυτές. Τα online games είχαν κάποτε απόλυτη εφαρμογή μόνο σε σταθερούς υπολογιστές, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ριζικά τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, όταν πλέον η τεχνολογία των κινητών αναπτύχθηκε τόσο πολύ που έγιναν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.


Τα βιντεοπαιχνίδια είναι, όμως, σχετικά νέα όταν συγκριθούν με παραδοσιακά παιχνίδια του παρελθόντος. Πολλά από αυτά όμως βρήκαν επίσης τον δρόμο τους προς τον ψηφιακό κόσμο, δέκα χρόνια νωρίτερα από τα βιντεοπαιχνίδια. Για παράδειγμα, το σκάκι που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το Chess.com και αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η παράδοση μπορεί να ενσωματωθεί στις νέες τεχνολογίες και να συνεχίσει να προσφέρει χαρά και διασκέδαση. Το σκάκι είναι ένα από τα παλιότερα, αν όχι το παλιότερο, παιχνίδι της ανθρωπότητας, με ιστορία εκατοντάδων ετών.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με ένα άλλο παραδοσιακό παιχνίδι, το πόκερ. Τα παιχνίδια με κάρτες είναι από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της ανθρωπότητας, διότι με μία απλή τράπουλα είναι εύκολο να παίξεις διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει και με το πόκερ, το οποίο μπορεί να έγινε διάσημο στα μέσα του 1800 στις ΗΠΑ, αλλά ήδη είχε τις ρίζες του στη γαλλική πόκα, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από δύο διαφορετικά παιχνίδια της Κίνας και της Περσίας, από την πρώτη χιλιετία μ.Χ.

Το πόκερ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διασκέδασης που έκανε άλματα χάρη στην τεχνολογία. Μέσα σε 100 χρόνια έφτασε στο Λας Βέγκας, κυριάρχησε μέσα στα καζίνο, έγινε γνωστό ακόμη και όσους δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τα φυσικά κτίρια για να παίξουν χάρη στις τηλεοπτικές μεταδόσεις και απογειώθηκε στα τέλη του 1990. Σύμμαχοι ήταν τα κινητά και το internet, που το έκαναν άμεσα προσβάσιμο με τη βοήθεια online πλατφορμών όπως η PokerStars, όπου ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του, ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται.

Το Timetable είναι μία από τις εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις σας. Η συγκεκριμένη είναι ιδανική για τη σωστή οργάνωση των μαθημάτων και των εργασιών σας, υπάρχουν όμως πολλές ακόμα εφαρμογές, οι οποίες είναι διαθέσιμες δωρεάν και εστιάζουν σε επιλογές που καλύπτουν κι άλλες ανάγκες και υποχρεώσεις σας.

Επιπλέον, έχετε πλέον την επιλογή να κάνετε μαθήματα μέσα από μερικά απλά κλικ. Δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Coursera και το Duolingo, σας δίνουν την ευκαιρία να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας από όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή. Στο Coursera, θα ανακαλύψετε χιλιάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, πολλά εκ των οποίων είναι εντελώς δωρεάν, και από τα οποία μπορείτε να λάβετε και την αντίστοιχη πιστοποίηση παρακολούθησης. Το Duolingo, από την άλλη, είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο, στο οποίο προσφέρονται περισσότερα από 65 μαθήματα ξένων γλωσσών, υψηλού επιπέδου. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι πρόκειται για μία υπηρεσία που διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Το Google Drive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, που το πιο πιθανό είναι ότι δεν λείπει από κανένα κινητό. Εάν σας έχει διαφύγει, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την εφαρμογή που θα δώσει «αέρα» στο ίσως γεμάτο από αρχεία κινητό σας. Με το Google Drive, φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική και screenshots βρίσκουν τη θέση τους σε έναν διαδικτυακό αποθηκευτικό χώρο, καθιστώντας τα διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από όποια συσκευή συνδεθείτε στον drive. Μπορείτε ακόμα, με μία απλή ρύθμιση, να «ανεβαίνει» αυτόματα ό,τι φωτογραφία βγάζετε με την κάμερά σας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr