Πρωτοδικείο: Παράνομη η απεργία στα ΜΜΜ / Πώς θα κινηθούν

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό και εναέρια κυκλοφορία, καθώς και τις στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Νεότερες πληροφορίες για την απεργία στο μετρό αναφέρουν ότι αύριο, Πέμπτη 21/ Σεπτεμβρίου οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε προσφύγει για μια απεργία που δεν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσφύγουν άμεσα κατά της διοίκησης για «παραπλάνηση έδρας δικαστηρίου», αφού «η ΣΤΑΣΥ παρανόμησε».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό μετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και όχι εκείνοι. Μέχρι στιγμής, η απεργία το μετρό θα γίνει κανονικά.

Η ΣΤΑΣΥ, πάντως, ενημέρωσε πως «αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά».

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παράνομες κρίθηκαν και οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ.

Στις στάσεις λεωφορείων εξακολουθεί να αναγράφεται ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ αύριο θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Επίσης, σύμφωνα με την ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα τρόλεϊ θα κινούνται μόνο μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσης εργασίας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Στάση εργασίας θα γίνει και στο τραμ από τις 13:30 ως τη λήξη της βάρδιας, δηλαδή στις 00:00.

Παράνομη η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας που είχαν ανακοινώσει για αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της απεργίας και αυτό με τη σειρά του την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Ως εκ τούτου, αύριο Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr