Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ίση μεταχείριση ζητούν οι φοιτητές του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ - Απόφαση Γ.Σ.

Ίση μεταχείριση ζητούν οι φοιτητές του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ - Απόφαση Γ.Σ.

Την Παρασκευή 11-01-2019 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ της Άμφισσας με θέμα το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που αφορά την ένταξη του τμήματος μας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Τμήμα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δεν  δίνεται κάποια μνεία για το τμήμα, τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί από και στο εξής και πως αυτό θα λειτούργησε ομαλά στην μεταβατική περίοδο που έχει εισέλθει, από την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην Βουλή!  

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Στην ανάγνωση του Νομοσχεδίου, αντιληφθήκαμε πως στην πόλη της Άμφισσας αντί για ΔΥΟ τμήματα εν τέλει θα έρθει ΕΝΑ. Και για να είμαστε πιο σαφής το Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δηλαδή κατάργησαν εντελώς το Αγροτικού Πολιτισμού και Τουρισμού, στο οποίο θα μας προχωρούσανε και θα μας δινόταν η δυνατότητα να πάρουμε και εμείς Πανεπιστημιακό Πτυχίο, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. 

Μας στερούν αυτό το δικαίωμα και εδώ φαίνεται η μεροληπτική στάση του Υπουργείου Παιδείας, προς τους φοιτητές του Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ  Από το παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της ισονομίας, της Δικαιοσύνης και της Ακαδημαϊκότητας. 

Παρών στην συνέλευση δεν ήταν μόνο φοιτητές και η Πρόεδρος του τμήματος μαζί Διοικητικό προσωπικό αλλά και ο Δήμαρχος της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δωρίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην βουλευτές εκ των οποίων μερικοί θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, εκπρόσωποι του εμπορικού Συλλόγου. Από πλευράς κυβέρνησης, το παρών έδωσε ο κ.Αντώνης Ιωάννου ( από το γραφείο του βουλευτή  Νομού Φωκίδας).

Απών ήταν ο Πρύτανης κ.Λάμψας, ο αντιπρύτανης κ.Μερτζάνης και ο Βουλευτής της Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου.

Τέλος, αποφασίστηκε η αποστολή τροπολογίας στον Κ Γαβρόγλου, που την συνυπογράφουν όλοι οι παραπάνω παρευρισκόμενοι αλλά και ένα  ικανοποιητικό ποσοστό φοιτητών.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και θα υπάρξουν άμεσα αντιδράσεις !

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο την τροπολογία μας, ώστε να υπάρξει επιτέλους ίση μεταχείριση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών