Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΤΕΙ Πελοποννήσου: Διεθνές συνέδριο για αγροδιατροφικά προϊόντα

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις “Διεθνείς τάσεις στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων” θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με στόχο να διερευνηθούν και οι δυνατότητες συνεργασίας του ακαδημαϊκού χώρου με τον επιχειρηματικό. Η διοργάνωση γίνεται από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College, το Cardiff Metropolitan University και το Μανιατάκειο Ιδρυμα. 

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές συνέδριο το οποίο θα ασχοληθεί με το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, με σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Η διοργάνωσή του προέκυψε και από την ανάγκη να διερευνηθούν οι αναδυόμενες τάσεις και να αναλυθούν, προκειμένου να εξελιχθεί και να ανταποκριθεί στις ολοένα και πιο δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες. Σκοπός του συνεδρίου είναι να ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ των ερευνητών και των επαγγελματιών, για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και να συμβάλει στη βιώσιμη διαχείριση του τομέα, καθώς και την ενσωμάτωσή της στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρη Βελισσαρίου, η προετοιμασία του συνεδρίου έχει ξεκινήσει και αναμένονται επιστήμονες από το διεθνή χώρο. Οπως εξηγεί αναφορικά με τη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, έχει αναπτυχθεί λόγω του αντικειμένου της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ και διευρύνεται. Μάλιστα, η υδροπονία, στην οποία έχει δώσει βαρύτητα το ΤΕΙ, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο συνεργασίας με τη Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της δυναμικής συμμετοχής του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην έκθεση "Agrotica" πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο υδροπονίας στη σχολή της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Από τη μεριά της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Ρότσιος, υποδιευθυντής του Perrotis College, επισημαίνει τη σημασία αυτού του συνεδρίου καθώς όπως εξηγεί, αναμένονται συμμετοχές από το διεθνή χώρο, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου, ώστε πέρα από τον ακαδημαϊκό να δοθεί κι επιχειρηματικός χαρακτήρας στη διοργάνωση. Στόχος όπως λέει, είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες συνεργασίες μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού τομέα. Αναφερόμενος στη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα ο κ. Ρότσιος υπογραμμίζει πως στο χώρο αυτό απασχολούνται πάνω από 500.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, ενώ παράλληλα οι εξαγωγές παρουσιάζουν ανοδική πορεία.

To Perrotis College, σημειώνει ο κ. Ρότσιος, “υπηρετεί με συνέπεια αυτό τον κλάδο αρκετές δεκαετίες κι έχει πάνω από 3.500 αποφοίτους στην Ελλάδα”.

Οσον αφορά στη συνεργασία με το ΤΕΙ, ο κ. Ρότσιος υπογραμμίζει την τεχνογνωσία που διαθέτει το ίδρυμα της Πελοποννήσου σχετικά με την υδροπονία, τομέας που ενδιαφέρει και τη σχολή που εκπροσωπεί. Αλλωστε, όπως παρατηρεί, οι γεωπόνοι της σχολής βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παρουσίαση που έκανε το ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο που προγραμματίζεται να γίνει στην Καλαμάτα, θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων, την αειφόρο διαχείριση, την επιστήμη και την τεχνολογία τροφίμων, τη μεσογειακή διατροφή, το μάρκετινγκ στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, την επιχειρηματικότητα, την αγροτική ανάπτυξη και τον αγροτουρισμό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr