Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μελετά θεραπείες κατά του νευροεκφυλισμού σε συνεργασία με Ολλανδούς

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μελετά θεραπείες κατά του νευροεκφυλισμού σε συνεργασία με Ολλανδούς

Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ανταλλαγή έρευνας με σκοπό την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και ανάπτυξης εμπειρογνωμοσύνης για τη δημιουργία ενός καινοτόμου πλαισίου συνδυασμένης θεραπείας για νευροεκφυλιστικές νόσους.

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Treeway B.V., με έδρα την Ολλανδία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ερευνητική τους συνεργασία στις Υπολογιστικές Προσεγγίσεις στις Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ανταλλαγή έρευνας με σκοπό την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και ανάπτυξης εμπειρογνωμοσύνης για τη δημιουργία ενός καινοτόμου πλαισίου συνδυασμένης θεραπείας για νευροεκφυλιστικές νόσους. Θα ξεκινήσει σε μικρή κλίμακα εστιάζοντας σε μια μεθοδολογία για την επανατοποθέτηση φαρμάκων για συνδυασμένη θεραπεία. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καθιερωθεί μια προσέγγιση βιώσιμη για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Η Treeway είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας κλινικού σταδίου που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη θεραπείας για νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η στρατηγική της βασίζεται σε έναν συνδυασμό προσεγγίσεων, που θα μπορούν να παρέχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας για τους ασθενείς. Το BiHELab θα προσφέρει την πρωτοποριακή εμπειρία του στις υπολογιστικές προσεγγίσεις στο νευροεκφυλισμό, τη χρήση εργαλείων βιοπληροφορικής και την πρώιμη μεταφραστική επιστήμη στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Και τα δύο μέρη έχουν διάφορες συνεργασίες γύρω από την έρευνα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Ως εκ τούτου, θα μπορέσει να συγκεντρωθεί ένα ευρύ παγκόσμιο δίκτυο εμπειρογνωμόνων τόσο στο κλινικό όσο και στο προκλινικό κομμάτι.

Η συνεργασία ξεκίνησε στο πλαίσιο του συνεδρίου GeNeDis 2022. Ο καθηγητής Βλάμος, επιστημονικός διευθυντής του BiHELab δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνδυάζουμε την τεχνογνωσία μας με την Treeway και καθορίζουμε νέες προσεγγίσεις για ένα τόσο διαδεδομένο ζήτημα όπως ο νευροεκφυλισμός.»

Η Inez de Greef, Διευθύνων Σύμβουλος της Treeway πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το BiHELab επειδή οι τομείς εξειδίκευσής του μπορούν να βοηθήσουν όταν εξετάζουμε τις προσεγγίσεις και την έρευνά μας από μαθηματική και υπολογιστική άποψη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας για ανάπτυξη θεραπειών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες».

Για περισσότερες πληροφορίες: Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr