Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα ονομάσει το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας σε κτήριο «Φώτης Καφάτος»

«Τελετή προς τιμή του Φώτη Καφάτου»: Στις 18 Νοεμβρίου 2017 έφυγε από κοντά μας μια διακεκριμένη προσωπικότητα της επιστήμης, ο Φώτης Καφάτος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1940 και σπούδασε Ζωολογία και Βιολογία στις ΗΠΑ.

Υπήρξε ο νεότερος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σε ηλικία 29 ετών και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιολογικής έρευνας με παγκόσμια αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα. Ο Φώτης Καφάτος ήταν από τους ιδρυτές και οργανωτές του Πανεπιστημίου Κρήτης και έθεσε τις βάσεις για την πολύπλευρη ανάπτυξη του Τμήματος Βιολογίας, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Βιολογία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τιμώντας τη μνήμη του απεφάσισε να ονομάσει το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας σε κτήριο «Φώτης Καφάτος». Την Δευτέρα 25/6/18 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί μια λιτή τελετή αποκάλυψης της πινακίδας με το νέο όνομα του κτιρίου, καθώς και σύντομες ομιλίες για την προσφορά του Φώτη Καφάτου στην επιστήμη και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην Νοτιοδυτική είσοδο του Τμήματος Βιολογίας.

 Καλούνται οι συνάδελφοι του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι φοιτητές, πρώην συνεργάτες του και όσοι θα ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη του να παρευρεθούν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr