Μηχανογραφικό: Έρχεται «κόφτης» στην επιλογή των Σχολών

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδείας, Αντώνης Λιάκος, προτείνει «κόφτη» και στις επιλογές των σχολών, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το ρεύμα φοιτητών που δεν μπήκαν στις αρχικές τους επιλογές και γεμίζουν τις κενές θέσεις τμημάτων στα οποία δεν επιθυμούν πραγματικά να σπουδάσουν.

Ο κ. Λιάκος προτείνει, μεταξύ άλλων τη θέσπιση ενός συντελεστή στις εξετάσεις, ο οποίος θα επιβραβεύει υποψηφίους που δηλώνουν μία ή λίγες - έως 10 - επιλογές σχολών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Γίνε μέλος στην σελίδα Πανελλήνιες 2016 αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

Αν ένας υποψήφιος επιλέξει μόνο ένα τμήμα για εισαγωγή, επιβραβεύεται με τον μέγιστο συντελεστή βαρύτητας (100%) και αποκτά ισχυρό προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Αν επιλέξει δύο τμήματα τότε οι συντελεστές διαφοροποιούνται σε 65% για την πρώτη επιλογή του και 35% για τη δεύτερη, αν επιλέξει τρία τμήματα τότε επιμερίζεται σε 55% για την πρώτη επιλογή, 30% για τη δεύτερη και 15% για την τρίτη. Ο συντελεστής συνεχίζει με φθίνουσες τιμές μέχρι και για 10 επιλογές τμημάτων. Κατόπιν μηδενίζεται.

Η πρόταση, κατά τον Αντώνη Λιάκο, επιτρέπει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη σύμπτωση ανάμεσα στο τι θέλει να σπουδάσει κανείς και στο τι τελικά σπουδάζει, ενώ μειώνει και τη σημασία του βαθμού.

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην κατηγορία Πανελλήνιες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr