Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκαλεί το κορυφαίο της όργανο / Εθνική Συνδιάσκεψη μετά από σχεδόν 6 χρόνια

Προκήρυξη διεξαγωγής Εθνικής Συνδιάσκεψης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά από σχεδόν 6 χρόνια

Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκήρυξε τη διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης λίγο πριν τις Φοιτητικές Εκλογές 2024.

Επικυρώθηκε ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σχετικά με τη διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εντός του Μαρτίου.


Από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίσαμε τη σημασία τόσο του εκσυγχρονισμού της Οργάνωσης, όσο και της προσαρμογής της στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του σήμερα. Σκοπός, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να αποτελεί μία σύγχρονη Οργάνωση Ευρωπαϊκών προτύπων, που θα συνεχίσει να πρωτοπορεί έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε μεταρρύθμιση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε μία τόσο κομβική στιγμή για την Ανώτατη εκπαίδευση, αρχής γενομένης της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου, αλλά και τη θεσμοθέτηση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, αλλά και σε μία συμβολική χρονιά που η νεολαία μας συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της, με σεβασμό στις ιδέες μας, στους αγώνες μας, στα επιτεύγματά μας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ανακοινώνουμε μετά από σχεδόν 6 χρόνια, τη σύγκληση του κορυφαίου μας οργάνου, της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Επίκεντρο οι ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή, οι οποίες στρέφονται κυρίως στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, στις ευκαιρίες που δίνει η χώρα μας, αλλά και στην επαφή που αποκτούν με το αντικείμενό τους, όντας ακόμη φοιτητές.

Προχωράμε λοιπόν σε πρωτοβουλίες και καταστατικές αλλαγές, που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τον ρόλο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, που θα ενδυναμώσουν την αλληλεπίδραση των φοιτητών που προέρχονται από αντίστοιχα επιστημονικά πεδία, θα φέρουν την Οργάνωση σε μία νέα ψηφιακή εποχή και θα ενθαρρύνουν την πιο παραγωγική συμμετοχή των νέων, τόσο στο ακαδημαϊκό, όσο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ξεκινάμε με οδηγό τις αξίες μας και όλοι μαζί τον Μάρτιο, «κάνουμε το επόμενο βήμα».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκαλεί το κορυφαίο της όργανο / Εθνική Συνδιάσκεψη μετά από σχεδόν 6 χρόνια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr