ΑΕΝ: Παράταση προθεσμίας για τις εγγραφές των πρωτοετών 2023-2024

ΑΕΝ: Παράταση προθεσμίας για τις εγγραφές των πρωτοετών 2023-2024

Ακαδημίες Εμπορικού ΝαυτικούΜε απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και λαμβάνοντας υπόψη την Αρ. Πρ.: Αρ.: 2232.1/20037/2023/17-03-2023 Προκήρυξη «Για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024» (ΑΔΑ: Ψ2ΠΖ4653ΠΩ-Φ3Σ) παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 έως και την Τρίτη 12-09-2023.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των σπουδαστών στις Α.Ε.Ν. είναι τα εξής:


(α) δελτίο ταυτότητας και μια φωτοτυπία αυτού 

(β) τέσσερις (04) φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας)

(γ) φωτοαντίγραφο απολυτήριου λυκείου

(δ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.), πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, ή βεβαίωση διαγράφης εφόσον είχαν εγγραφεί σε κάποιο Α.Ε.Ι. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο/η σπουδαστής/-ρια είναι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε κάποιο Α.Ε.Ι., η Γραμματεία του οποίου δεν λειτουργεί λόγω θέρους την περίοδο του πρώτου εδαφίου της παρ.3 της παρούσης, αντί της βεβαίωσης διαγραφής θα υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 αναφορικά με την εγγραφή του/της στο εν λόγω Α.Ε.Ι. και την υποχρέωση προσκόμισης/αποστολής της προαναφερόμενης βεβαίωσης με την επανέναρξη λειτουργίας της Γραμματείας του Α.Ε.Ι. στην Α.Ε.Ν. επιτυχίας του/-ης.

Τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά εγγραφής σπουδαστών δύναται να αποσταλούν στις Α.Ε.Ν. επιτυχίας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά εντός του χρονικού διαστήματος της παρ.3 του παρόντος (ήτοι έως και την ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ), εκτός των φωτογραφιών, τις οποίες υποχρεούνται να καταθέσουν οι σπουδαστές στην Α.Ε.Ν. επιτυχίας τους πριν την έναρξη του Α’ εξαμήνου σπουδών. Ομοίως καθίσταται δυνατή και η αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των δικαιολογητικών μετεγγραφής σπουδαστών, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση. 

Όσα εκ των προαναφερθέντων δικαιολογητικών εγγραφής ή/και μετεγγραφής φέρουν την υπογραφή του/-ης σπουδαστή/-ριας (ήτοι αίτηση εγγραφής/μετεγγραφής και υπεύθυνη δήλωση), προκειμένου να γίνουν αποδεκτά πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του αιτούντα (είτε μέσω αρμόδιας Διοικητικής Αρχής είτε μέσω www.gov.gr είτε μέσω της Α.Ε.Ν. σε περίπτωση αυτοπρόσωπης κατάθεσης).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr