ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Cyber τηλε-επανάσταση.. ένα νέο έργο

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Cyber τηλε-επανάσταση.. ένα νέο έργο

Στις 12/2 το πρωί, για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της ματαιοδοξίας που διέπει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα μερίδα εργαζομένων του ΕΚΠΑ και ομάδα φοιτητών που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, προπηλάκισαν τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του server του e-class, εξαναγκάζοντάς τον, να αποσυνδέσει ή αλλιώς να ρίξει, τον κεντρικό server του ΕΚΠΑ, προκειμένου να μην μπορέσουν να εξεταστούν ηλεκτρονικά, τα μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των εξετάσεων που διεξάγονταν εκείνη την ώρα, καθώς και την αδυναμία πρόσβασης φοιτητών και καθηγητών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν και πάλι, πως σε καμία περίπτωση δεν τους απασχολεί το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά ούτε και οι φοιτητές που λόγω των καταλήψεων έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά. Οι ίδιοι που στέρησαν τη δια ζώσης εξέταση σε χιλιάδες φοιτητές, αυτή τη φορά ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, αφήνουν στην άκρη την παραδοσιακή επαναστατική γυμναστική, παρουσιάζοντάς μας μία νέα μορφή «επανάστασης» εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις μίας «σύγχρονης Αριστεράς», που θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και ως cyber τηλε-επανάσταση.

Παρά το γεγονός, πως το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί και οι εξετάσεις προγραμματίζονται εκ νέου, το μόνο σίγουρο είναι πως η στάση αυτή, τους καθιστά έκθετους σε ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα, δυσφημίζει επανειλημμένα τη Δημόσια Εκπαίδευση και τελικά δεν επιτυγχάνει απολύτως τίποτα, παρά την επιπλέον ταλαιπωρία των φοιτητών.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε με υπευθυνότητα τους φοιτητές και χωρίς ψεύδη και βουβές κραυγές, να είμαστε πραγματικά δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Κατάφεραν διαδικτυακή κατάληψη! Έριξαν τον σέρβερ

Εισαγγελική παρέμβαση για το σαμποτάζ στο server του ΕΚΠΑ / Τι θα αναζητηθεί κατά την έρευνα

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταδικάζουμε την απόλυση συναδέλφου / Εργαζόταν επί 19 συναπτά έτη στο Πανεπιστήμιο

ΕΚΠΑ: Αναστολή καθηκόντων στον διοικητικό υπάλληλο που συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ

ΕΔΕ μετά το σαμποτάζ στην διαδικτυακή εξεταστική στο ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr