Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μεμονωμένα Τμήματα στο ΠΑΔΑ δεν εφαρμόζουν διαδικτυακή εξεταστική / Επιστολή στον Πρύτανη

Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μεμονωμένα Τμήματα στο ΠΑΔΑ δεν εφαρμόζουν διαδικτυακή εξεταστική / Επιστολή στον Πρύτανη

Καταγγελίες Φοιτητών: Τι αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (εκλεγμένος στο Δ.Σ. του φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών) του ΠΑΔΑ για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές σε ορισμένα τμήματα της Σχολής Μηχανικών όσον αφορά την εξεταστική. Επιστολή της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης προς τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ.

«Καταγγέλλουμε και εισηγούμαστε την εφαρμογή της Απόφασης της Συνόδου Πρυτάνεων καθώς και την Απόφαση της Συγκλήτου για εφαρμογή εξ αποστάσεως εξέτασης. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Πρύτανη και των Πρυτανικών Αρχών που αποφάσισαν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εξεταστικής ωστόσο δεν μπορούμε να έχουμε διακρίσεις όπως αναλυτικά γράφουμε στην εισήγηση μας». 


Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μεγάλη μερίδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ πρόεβησαν σε καταγγελία στα «Φοιτητικά Νέα» ότι δεν τους επιτρέπουν τη συμμετοχή στις διαδικτυακές εξετάσεις (δείτε περισσότερα εδώ).

Η Εισήγηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΠΑΔΑ αναφορικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής

ΠΡΟΣ: Πρύτανη Πα.Δ.Α. κ.κ. Καλδή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προέδρους Τμημάτων Πα.Δ.Α.

Εισήγηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναφορικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής.

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου έχουν ανασταλεί απόρροια παράνομων καταλήψεων. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην προσπάθεια της να τοποθετηθεί στις εν λόγω γενικές συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων προπηλακίστηκε από τις «προοδευτικές» δυνάμεις της Αριστεράς οι οποίες το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να κρατάνε όμηρο το μέλλον των συμφοιτητών μας. Η εξεταστική περίοδος βρίσκεται στον αέρα για να μπορούνε οι μειοψηφείς να συνεχίζουν την επαναστατική γυμναστική στις πλάτες της υγιούς και ορθά σκεπτόμενης φοιτητικής κοινότητας. Να σημειωθεί δε ότι οι καταγγελίες από τις Πρυτανικές Αρχές για βία και παρανομία στα υπό κατάληψη Ιδρύματα ανά την Επικράτεια το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ουκ ολίγες.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων ορθά αποφάσισε, για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις. Ομοίως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας ενθάρρυνε τους Κοσμήτορες των σχολών μας να προχωρήσουν με διαδικτυακές εξετάσεις όπου δύναται. Να τονιστεί επιπροσθέτως ότι εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εισηγηθήκαμε εξ’ αρχής την πραγματοποίηση εξετάσεων με την αξιοποίηση διαδικτυακών μέσων και χαιρόμαστε που ακόμη μια πρόταση μας υλοποιείται από τις Αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές. Η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων εφάρμοσε και εφαρμόζει εξετάσεις και διαλέξεις με τη χρήση ψηφιακών μέσων. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω της Πανδημίας Covid-19, η τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε άρτια με την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων χωρίς καμία παρεμπόδιση. Υπάρχουν ωστόσο εξαιρέσεις σε ορισμένα τμήματα διότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την εξεταστική ή τον τρόπο διεξαγωγής της και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μήπως διότι στα εν λόγω τμήματα τα συμβούλια των καθηγητών είναι φίλα προσκείμενα στο ΚΚΕ ή υποκύπτουν στις απειλές τους; Οι φοιτητές που πληρώνουν ενοίκια και επιβαρύνουν τις οικογένειες τους δίχως μπορούν να εξεταστούν εξ’ αποστάσεως όπως στα τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Πληροφορικής της Σχολής Μηχανικών χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης; Θα εξασφαλίσουν τα ενοίκια και τα έξοδα διαβίωσης των εν λόγω φοιτητών οι Πρόεδροι των τμημάτων ή το ΚΚΕ; Θα υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία και οριζόντια διαχείριση της εν λόγω κρίσης ή οι φοιτητές θα συνεχίσουν να είναι θύματα του αριστερόστροφου φασισμού που συνεπικουρείται από το εκπαιδευτικό προσωπικό; Υπάρχει πρόθεση από τους προέδρους των τμημάτων να απαντήσουν στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή θα συνεχίσουν να σιωπούν χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι φοιτητές αγωνιούν για την εξεταστική;

Θεωρούμε αδιανόητο το 2024 σε μια Χώρα που η τεχνολογία αναπτύσσεται και η κοινωνία αφήνει πίσω όλα τα κακώς κείμενα να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που να κωλύουν εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η συντριπτική πλειοψηφία του Πανεπιστημίου διενεργεί εξετάσεις εξ’ αποστάσεως και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Προέδρους τμημάτων που συμμορφώθηκαν στην Απόφαση που λήφθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων. Καλούμε λοιπόν και τους υπολοίπους να πράξουν τα δέοντα, να εφαρμόσουν την εξ’ αποστάσεως εξέταση και να ανακουφίσουν τη φοιτητική μας κοινότητα η οποία τον τελευταίο μήνα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr