ΕΚΠΑ: Παρασκευή Μουζουράκη, εξέλιξη σε Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών

ΕΚΠΑ: Παρασκευή Μουζουράκη, εξέλιξη σε Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών ΔΕΠ: Παρασκευή Μουζουράκη, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Μιχαήλ Διακάκης, Ξένος Πετρίδης, Νικόλαος Φύλλας.

Παρασκευή Μουζουράκηεξέλιξη σε Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής:


Η Παρασκευή Μουζουράκη ποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ με το βαθμό άριστα (9,1/7).
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris I (Panthéon-Sorbonne), από το οποίο έλαβε διαδοχικά δίπλωμα εμβάθυνσης στο Δημόσιο Δίκαιο και διδακτορικό δίπλωμα το 1997, με το βαθμό «άριστα μετά συγχαρητηρίων». Η διατριβή της είχε ως θέμα τη σύγκριση των εξουσιών του δικαστή που κρίνει τη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων κατά το γαλλικό και το γερμανικό δίκαιο και τιμήθηκε με δύο βραβεία . Από το 1998 έως το 2000, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.

Εκλέχθηκε Λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο γνωστικό αντικείμενο «Δημόσιο δίκαιο με έμφαση στο Διοικητικό Δίκαιο» στις 15.2.2002 και διορίστηκε στη θέση αυτή στις 8.2.2003, εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το 2011, μονιμοποιήθηκε στη βαθμίδα αυτή το 2016, εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή το 2018 και, τέλος, εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή το 2023.

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής της πορείας, έχει συγγράψει, εκτός από τη διδακτορική της διατριβή και τη μεταδιδακτορική της μονογραφία, που είναι αμφότερες στη γαλλική γλώσσα, δύο ακόμη μονογραφίες, μία στη γαλλική και μία στην ελληνική γλώσσα, καθώς και περίπου 45 άρθρα, σχόλια αποφάσεων και μελέτες νομολογίας, με αντικείμενο θέματα του δημοσίου δικαίου, που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά, συλλογικά έργα και τιμητικούς τόμους.
Κατά τα έτη που υπηρετεί στη Νομική Σχολή, έχει διδάξει, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, κυρίως Γενικό Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο, αλλά και μαθήματα του Ειδικού Διοικητικού Δικαίου, καθώς και ξενόγλωσσα μαθήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, στη γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

Τέλος, έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια, τα οποία έχουν διοργανωθεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Γνωρίζει τη γαλλική, τη γερμανική και την αγγλική γλώσσα και καταλαβαίνει την ιταλική. 

ΕΚΠΑ: Φίλιππος Βασιλόγιαννης, εξέλιξη σε Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr