Κλειστή για δύο ημέρες η Νομική Σχολή Αθηνών / Διαδικτυακά τα μαθήματα της Τρίτης! Αντιδρούν φοιτητές

Κλειστή για δύο ημέρες η Νομική Σχολή Αθηνών / Διαδικτυακά τα μαθήματα της Τρίτης! Αντιδρούν οι φοιτητές

Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Αθηνών ανακοινώνει ότι την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (και το γκαράζ) θα είναι κλειστά. Αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα που διδάσκονται στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αντιδρούν φοιτητές


Ριζοσπαστική Αριστερή ΠαρέμβασηςΝομική - Συσπείρωση Αριστερών Φοιτητών Νομικού

"Καταδικαζουμε το lock out που πραγματοποίησε η διοίκηση της Νομικής εν όψει 6ης Δεκέμβρη!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΔΣ στο οποίο καταθέσαμε ψήφισμα-καταγγελία για τη στάση της διοίκησης της σχολής ενόψει των 15 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει την ΕΛΑΣ να οργιάζει και αναλαμβανοντας χρέη σερίφη, να σηκώνει το όπλο και να αφαιρεί παιδικές ψυχές. Ειδικά τα τρια τελευταία χρόνια έχουμε δει να δολοφονούνται τρεις ανήλικοι από χέρι αστυνομικού. Σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιηθούν αύριο κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη.

Μέσα σε όλα αυτά και μια μόνο μέρα πριν την 6η Δεκέμβρη η διοίκηση της Νομικής με την προτροπή του εγκαθέτου της ΝΔ-πρύτανη Σιάσο, αποφάσισε να κλείσει τη σχολη χωρίς καμία αιτιολόγηση! Εμείς θυμόμαστε πολύ καλά όταν πριν λίγες μέρες, μια μέρα πριν το τριήμερο των 50 χρόνων Πολυτεχνείου αστυνομικές δυνάμεις καταπάτησαν τραμπούκικα το άσυλο με αφορμή άλλο ένα άνευ λόγου και αιτίας lock out, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες που μόνο 1973 θυμίζουν!

Απέναντι σε αυτήν την αυταρχικότητα και το κλίμα τρομοκρατίας που χτίζει η ΝΔ, οι εγκάθετοι της στο ΕΚΠΑ και η ΕΛΑΣ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επέλεξε για ακόμα μία φορά να τους ξεπλύνει. Έτσι η "μόνη υπεύθυνη δύναμη" της Νομικής έδειξε ξανά με πολύ θρασύ τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο παρά αυτό του συνεπέστερου υπερασπιστή του Μητσοτάκη. Από ό,τι φαίνεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μόνο φαντάσματα βλέπει, παρομοιάζοντας τις κινητοποιήσεις των ΦΣ και των συλλογικών φορέων για τους νεκρούς από τα χέρια της ΕΛΑΣ με κάτι άκρως επικίνδυνο, ενώ το μόνο επικίνδυνο σε αυτή την κατάσταση είναι η στάση της ΝΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ξεπλένουν τις ευθύνες του κρατους και της ΕΛΑΣ, που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα της νεολαίας!

Εμείς δεν θα ανεχτούμε στάσεις από τη διοίκηση στο ύφος "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Δεν θα ανεχτούμε την παρεμπόδιση των κινητοποιήσεων κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας!"

Το ΕΚΠΑ πρωτοπορεί και στη διεθνοποίηση

Ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο το ΕΚΠΑ

Νεότερη ορκωμοσία μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ / Ονόματα ανά Τμήμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr