Καταγγελία: "Κλείδωσαν" τους φοιτητές στο κτίριο που έδιναν εξετάσεις / "Φοιτήτρια έπαθε κρίση πανικού"

Καταγγελία: "Κλείδωσαν" τους φοιτητές στο κτίριο που έδιναν εξετάσεις / "Φοιτήτρια έπαθε κρίση πανικού" 

Καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας "σχετικά με το απαράδεκτο συμβάν που έλαβε χώρα στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της πορείας κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων".

Την Πέμπτη 25/1, πραγματοποιήθηκε πορεία από φοιτητές όλων των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία ξεκίνησε από το Παλαιό Ψυχιατρείο και κατέληξε έξω από την Πρυτανεία.


Την ίδια ώρα στο κτήριο αυτό εξετάζονταν πάνω από τριάντα φοιτητές του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο μάθημα «Τέχνη της Επιτέλεσης».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, καταγγέλλει πως «Σύμφωνα με μαρτυρίες παιδιών που ήταν μέσα και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στα ΜΚΔ, το πρωί, κατά την είσοδό τους στο κτίριο, όσοι ήθελαν να εισέλθουν για τις εξετάσεις αντιμετώπισαν ένα κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας, ενώ, μετά το πέρας της προσέλευσής τους, οι υπάλληλοι της Πρυτανείας σφράγισαν την πόρτα του κτηρίου «ακολουθώντας  εντολές», όπως ανέφεραν, και απαγορεύοντας την είσοδο αλλά και την έξοδο» μάλιστα όπως τονίζεται στην καταγγελία: 

«Μετά από λίγη ώρα, μάλιστα, τοποθέτησαν και πολυθρόνες μπροστά από την πόρτα (βλ. σχετική φωτογραφία που τραβήχτηκε από φοιτητή εντός του κτιρίου). Έτσι, όσοι/όσες/όσα βρίσκονταν εντός και ολοκλήρωναν την εξέτασή τους, συνειδητοποιούσαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το κτήριο, καθώς οι πόρτες ήταν κλειδωμένες από τις 13:00 μέχρι τις 16:30 και ουσιαστικά βρίσκονταν σε παράνομη κατάσταση ομηρίας όλο αυτό το διάστημα...

Οι δικαιολογίες των υπαλλήλων ήταν ότι φοβούνταν το ενδεχόμενο κατάληψης και, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα ΜΚΔ, ότι ακολουθούσαν τις εντολές που έλαβαν από τον Πρύτανη.

Ο Φ.Σ. σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους φύλακες του κτιρίου βιαιοπράγησε εναντίον φοιτητή, ο οποίος αποπειράθηκε να ανοίξει την πόρτα.. Να σημειωθεί επίσης, ότι, πάλι βάσει μαρτυριών παιδιών που δημοσιεύτηκαν μετά το συμβάν, συμφοιτήτριά μας έπαθε κρίση πανικού και δεν της παρασχέθηκε βοήθεια, ούτε έγινε προσπάθεια να την ηρεμήσουν από πλευράς των εργαζομένων και των καθηγητών. Εν τέλει, ενώ επικρατούσε όλη αυτή η κατάσταση πανικού λόγω του εγκλεισμού, με προσπάθεια και επιμονή, κατάφεραν να τραβήξουν τα έπιπλα και να ανοίξουν την πόρτα, τελειώνοντας έτσι τον 3ωρο εγκλεισμό τους». 

Η καταγγελία του Φ.Σ. καταλήγει αναφέροντας: «Αδιαμφισβήτητα, η Πέμπτη ήταν μια μαύρη μέρα για τη φοιτητική κοινότητα του νησιού μας και για την ιστορία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για αδικαιολόγητα βάρβαρη και αισχρή αντιμετώπιση που δεν αξίζει σε κανέναν/καμία/κανένα υπό καμία συνθήκη, ένα συμβάν που κανονικά δεν χωράει σε μια πολιτισμένη χώρα του 21ου αιώνα. Μέσα σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν νοούνται τέτοιες ενέργειες. Για αυτό και επιλέγουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ένα ολίσθημα… Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, καλούμε τον κ. Πρύτανη να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειες των υπαλλήλων του και τις εντολές που ο ίδιος έδωσε».

«..ΥΣ φοιτητικού συλλόγου: διατίθεται και βίντεο που αποτελούν μαρτυρίες του συμβάντος».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr