Διαδικτυακή εξεταστική στη Νομική Σχολή ΑΠΘ ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διαδικτυακή εξεταστική στη Νομική Σχολή ΑΠΘ ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ, δεν νοούμαστε, σε καμία περίπτωση, να εισάγουμε και με δική μας ευθύνη τους συμφοιτητές μας σε έναν φαύλο κύκλο εβδομαδιαίων οκτάωρων ΓΣ με διακύβευμα το να είναι ανοιχτή η σχολή απλώς για 6 ημέρες και την 7η να συγκαλείται ξανά και ξανά νέα ΓΣ. Ένα διακύβευμα που κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται αν σήμερα ξύπνησε όντως στο 2024 και όντως ως φοιτητής ενός Πανεπιστημίου του σύγχρονου, δυτικού κόσμου. Τα πεπραγμένα τους και η ιστορική τους ασέβεια προς την πιο μαζική απόφαση ΓΣ του Συλλόγου μας (Δευτέρα 29/01 με 666 ψηφίσαντες) καταδεικνύουν, δυστυχώς, την ξεκάθαρη, πλέον, πρόθεσή τους να αγνοήσουν επιδεικτικά οτιδήποτε δεν τους συμφέρει.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, πως ακόμα κι αν σήμερα καταψηφιζόταν η κατάληψη, θα συγκαλούσαν νέα ΓΣ ένα πενθήμερο μετά. Κοινώς σου λένε «θα ψηφίζετε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να βγει αυτό που θέλουμε»…

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι η κατάληψη διαρκεί μια εβδομάδα και έπειτα συγκαλείται νέα ΓΣ για την παράτασή της, ενώ το αίτημά μας ήταν η οριστική λήξη των καταλήψεων: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το αίτημά μας θα ήταν η οριστική λήξη των καταλήψεων και η επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα. Δεν ζητούμε ακαδημαϊκή ομαλότητα με «δόσεις» και να παλεύουμε βδομάδα προς βδομάδα για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόρφωση και το δικαίωμα να εξεταστούμε κανονικά σε όλα μας τα μαθήματα. Απαιτήσαμε και εξακολουθούμε να απαιτούμε οριστική λήξη των καταλήψεων, οριστικό τέλος του παραλογισμού.


Στο πνεύμα της απόφασης αυτής, ζητάμε από την Κοσμητεία ως έσχατη λύση να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις ηλεκτρονικά, ώστε να μην "χαθεί" η εξεταστική και το εξάμηνο.

Να λήξει, επιτέλους, αυτός ο κύκλος αβεβαιότητας και ανασφάλειας όλων των φοιτητών!»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr