Φοιτητής του ΑΠΘ καταγγέλλει σκηνικά βίας κατά φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις

Φοιτητής του ΑΠΘ καταγγέλλει σκηνικά βίας κατά φοιτητών στις Γ.Σ.

Για εκφοβισμό των φοιτητών που αντιδρούν με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια μίλησε φοιτητής στο 3ο έτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Ο φοιτητής μίλησε για κουκουλοφόρους που εκτόξευαν απειλές στους φοιτητές. Περιέγραψε, δε, σκηνικά βίας κατά φοιτητών που εξέφρασαν την άποψη να μην γίνει κατάληψη, λέγοντας ότι τους πέταξαν αυγά, ενώ άλλος δέχθηκε χτύπημα με καρέκλα στο κεφάλι.


«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σε όλες τις συνελεύσεις όταν ανεβαίνει κάποιος στο βήμα για να εκφράσει τη γνώμη του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να αντιδράσεις στις καταλήψεις δέχεται γιουχαΐσματα, βρισιές και εκφοβισμό. Βλέπαμε φοιτήτριες από το 1ο και 2ο να προσπαθούν να μιλήσουν και να τρέμουν ολόκληρες και μετά στην ψηφοφορία ψήφιζαν λευκό γιατί δεν τολμούσαν να πουν όχι στην κατάληψη. Οι παρατάξεις που θέλουν κατάληψη φέρνουν έξω από το αμφιθέατρο κόσμο εκτός πανεπιστημίου και μας τρομοκρατούν», ανέφερε ο φοιτητής και συνέχισε: «Χαρακτηριστικά στη συνέλευση που έγινε προχθές στου Πολιτικούς Μηχανικούς η οποία διήρκησε 9 ώρες, υπήρχαν έξω από το αμφιθέατρο κουκουλοφόροι και άνθρωποι αριστερών παρατάξεων, σταματούσαν τους φοιτητές και τους εκφόβιζαν λέγοντάς τους ότι αν ψηφίσουν κατά της κατάληψης θα τους θυμούνται. Όσοι εξέφρασαν στο βήμα την άποψη να μην γίνει η κατάληψη τους πετούσαν αυγά και κάποιους τους έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τους χτυπούσαν. Έσπασαν ολόκληρη καρέκλα στο κεφάλι ενός φοιτητή του Πολιτικού Μηχανικού. Εμείς δεν εκφράσαμε άποψη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε κατά της κατάληψης. Θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο φοιτητής.

Όλα όσα κατήγγειλε ο φοιτητής

Σχετικά με την στάση της Πρυτανείας και της Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες του φοιτητή οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν γνωστές στις αρχές τόνισε: «Η Πρυτανεία, οι πρόεδροι των σχολών, η Κοσμητεία, κανένας δεν βγαίνει να πάρει θέση για τις καταλήψεις. Δεν φωνάζουν καν την Αστυνομία (…) Υποτίθεται ότι βγήκαν καινούριοι νόμοι αλλά δεν εφαρμόζεται τίποτα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr