Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εκπαιδευτικές εκδρομές φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εκπαιδευτικές εκδρομές φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Εκπαιδευτική Εκδρομή στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Στα πλαίσια των μαθημάτων Επεξεργασία Τροφίμων ΙΙ και Βιοτεχνολογία Τροφίμων, με διδάσκουσες την Αικατερίνη Παπαδάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια) και την Σωτηρία Μήλλα (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2024 εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές που παρακολουθούν το παραπάνω μάθημα το τρέχον εξάμηνο, στην εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς – Kefalonia Fisheries» που εδρεύει στο Λιβάδι Ληξουρίου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Εύη Αμπατζίδου βιολόγο, Διευθύντρια του Ιχθυογεννητικού Σταθμού και Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρίας, για την λεπτομερή ξενάγηση και ενημέρωση μας για τον πολλαπλασιασμό, διατροφή, υγιεινή και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού λαβρακιού (Dicentrarchus labrax) και της τσιπούρας (Sparus aurata).


Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Υπεύθυνους και όλο το προσωπικό στο τμήμα συσκευασίας για την διεξοδική ξενάγηση στον χώρο φιλετοποίησης, συσκευασίας, συντήρησης και αποθήκευσης των ψαριών μέχρι την αποστολή τους στους χώρους πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και την επίδειξη των αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, και των βημάτων ιχνηλασιμότητας που ακολουθούνται.

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλη την διαδικασία και ενθουσιασμό για τη διαδραστική ξενάγηση και την ευκαιρία που είχαν να έρθουν σε επαφή με τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων της Κεφαλονιάς και το ανθρώπινο δυναμικό της. 

Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Kouloumpis Travel για την άριστη συνεργασία και τον ευγενικό οδηγό κύριο Κουλουμπή, που μας μετέφερε με ασφάλεια.

Οι φοιτητές του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Οι διδάσκουσες

Κατερίνα Παπαδάκη, Επ. Καθηγήτρια
Σωτηρία Μήλλα, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κτήμα-Οινοποιείο Χαριτάτου

Στα πλαίσια του μαθήματος Αμπελουργία και Προϊόντα Αμπέλου, στις 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές του μαθήματος στο Κτήμα-Οινοποιείο Χαριτάτου, που εδρεύει στα Μονοπωλάτα Ληξουρίου Κεφαλονιάς με συνοδούς τους διδάσκοντες Ειρ. Κατσαλήρου (Επ. Καθηγήτρια), Α. Γεράκη (Ακ. Υπότροφο) και Αθ. Φράγκο (Υπ. Διδάκτορα).

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς για την καλλιέργεια και τις φροντίδες των φυτών αμπέλου, τη διατήρηση των τοπικών ποικιλιών και της βιοποικιλότητας, τη διαδικασία παραγωγής ποιοτικών σταφυλιών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, τη σημασία της τοπικότητας στην παραγωγή ιδιαίτερων προϊόντων, τη διαδικασία και τα στάδια οινοποίησης, αλλά και για τα οφέλη της ήπιας κατανάλωσης ποιοτικού κρασιού. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη γευσιγνωσία ένα υπέροχου μοσχάτου στο τέλος της ξενάγησης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χαρίτο Χαριτάτο για τη διεξοδική ξενάγηση στον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον περιβάλλοντα χώρο με την προσεισμική κατοικία και τα πολυάριθμα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων, καθώς και στην υπέροχη αυλή που διαθέτει για μαθήματα γευσιγνωσίας.

Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Kouloumpis Travel για την άριστη συνεργασία και τον ευγενικό οδηγό κύριο Κουλουμπή, που μας μετέφερε με ασφάλεια.

Φοιτητές και διδάσκοντες
του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr