ΟΔΠΤΕ: Αίτημα παράτασης της φοιτητικής ταυτότητας για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών

ΟΔΠΤΕ: Αίτημα παράτασης της φοιτητικής ταυτότητας για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο πανδημίας και διαδοχικών «lockdown» και δεδομένης της νέας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η κατάσταση, την οποία βιώνει η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, είναι πλέον ανυπόφορη.

Την ίδια ώρα όπου τα χρέη τρέχουν καθημερινά για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, ένα μέρος της ερευνητικής διαδικασίας έχει φρενάρει και το μεγαλύτερο μέρος την εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει παγώσει.


Ως αποτέλεσμα αυτών, ένα σημαντικό μέρος φοιτητών προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, μαζί και υποψηφίων διδακτόρων, έρχεται αντιμέτωπο με τη λήξη της φοιτητικής του ταυτότητας (φοιτητικό πάσο) και συνεπώς παύει να απολαμβάνει διευκολύνσεις όσον αφορά τη μετακίνηση και τη σίτιση του.

Ως Ομοσπονδία αναγνωρίζουμε τη συγκεκριμένη δυσκολία από πλευράς των νέων ανθρώπων που φοιτούν και εργάζονται στους χώρους μας και στεκόμαστε στο πλάι τους.

Αντιλαμβανόμαστε τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες ως κρίσιμα κομμάτια της εξέλιξης και προόδου της κοινωνίας και από αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους, υπό όρους που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν φοιτητές και εργαζόμενοι τον 21ο αιώνα.

Ως ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε την άμεση παράταση της φοιτητικής ταυτότητας στο σύνολο των φοιτητών/σπουδαστών οποιασδήποτε κλίμακας, ώστε να μπορούν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να ελαφρυνθούν από ορισμένα έξοδα της καθημερινότητάς τους.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ

Η Πρόεδρος
Νίκη Χρονοπούλου

Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Βασιλάκης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr