Φοιτητές του ΕΚΠΑ σάρωσαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Σάρωσε το Μαθηματικό του ΕΚΠΑ - 5 μετάλλια σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London

Πέντε μετάλλια πήραν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για μαθηματικά, ξεπερνώντας του συμφοιτητές τους από το Cambridge 


Συγκεκριμένα, η πενταμελής ομάδα του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε 1 χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια στον 24ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 31 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους:

  • Γιώργο Κοτσόβολη (χρυσό μετάλλιο)
  • Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό μετάλλιο)
  • Μιχάλη Σαράντη (αργυρό μετάλλιο)
  • Νίκο Γκούμα (χάλκινο μετάλλιο)
  • Γιώργο Γαβριλόπουλο (χάλκινο μετάλλιο)

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να σχολιαστεί η επίδοση του Γ. Κοτσόβολη, που αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

Ο διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. 

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 331 φοιτητές, σε 71 ομάδες. 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 20 θέση ξεπερνώντας διάσημα πανεπιστήμια, όπως το Cambridge και την Ecole Polytechnique.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr