4ος Φοιτητικός Ποιητικός Διαγωνισμός από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Φιλοσοφική Αθηνών: 4ος Φοιτητικός Ποιητικός Διαγωνισμός

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκηρύσσει τον Τέταρτο Ποιητικό Διαγωνισμό ανάμεσα στις φοιτήτριες και στους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή ποιήματος με  θέμα «Ο έρωτας το αρχιπέλαγος…» (ο τίτλος μας από το ποίημα «Του Αιγαίου» του Οδυσσέα Ελύτη). Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 22 Οκτωβρίου 2022 έως 22 Ιανουαρίου 2023. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει τον Φεβρουάριο του 2023 η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι φοιτήτριες και όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα συμμετοχής, με ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης, σε φοιτήτριες και φοιτητές εκτός Φιλοσοφικής Σχολής, που επιθυμούν να πάρουν μέρος. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν στην υπεύθυνη του διαγωνισμού δύο αρχεία (doc ή pdf): το ένα θα περιέχει το ποίημα και το άλλο τα πραγματικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, Τμήμα και έτος σπουδών, στοιχεία επικοινωνίας). Τόσο στο αρχείο που περιέχει το ποίημα όσο και στο ίδιο το ποιητικό κείμενο θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο, χωρίς κάποιο προσωπικό ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης. Και τα δύο αρχεία θα τιτλοφορούνται με το ψευδώνυμο.  H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής με ένα πρωτότυπο ποίημα, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε (περιοδικά, blogs, κοινωνικά δίκτυα, κ.λπ.).

Οι υποβαλλόμενες συμμετοχές αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της κυρίας Δώρας Μέντη: tmenti[at]phil.uoa[dot]gr, η οποία είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνη για την επικοινωνία με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, τη συγκέντρωση των κειμένων, τη φύλαξη των πραγματικών στοιχείων των συμμετεχουσών και συμμετεχόντων και τον συντονισμό με την Κριτική Επιτροπή. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται.

Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως με σχετικό μήνυμα. Προβλέπονται απονομές Α, Β, Γ (μη χρηματικών) βραβείων και απονομή επαίνων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr