Φοιτητής του ΑΠΘ κερδίζει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Global Student Entrepreneur Awards

Φοιτητής του ΑΠΘ κερδίζει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Global Student Entrepreneur Awards

Νικητής αναδείχθηκε ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό για χρηματικό έπαθλο και παγκόσμια προβολή.

Το Ελληνικό Chapter της Οργάνωσης Επιχειρηματιών (ΕΟ) , ένα δίκτυο υψηλής ποιότητας 14.000+ ηγετών ομοϊδεατών σε 61 χώρες, ανακοίνωσε τον Θεοχάρη Βλαχοπαναγιώτη , φοιτητή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου ως πρωταθλητή του Εθνικού σκέλους (Ελλάδα) των Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA).


Το GSEA είναι το κορυφαίο πρόγραμμα βραβείων νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και διεξάγεται φέτος για 5η χρονιά στην Ελλάδα από τον οργανισμό EO. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές-επιχειρηματίες από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδος με κριτική επιτροπή μια ομάδα διακεκριμένων επιχειρηματιών και ανθρώπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Νίκο Αντωνίου (CEO PJ Tech Catalyst Fund), Δημήτρη Μελαχροινο (Founder & CEO Spitogatos), Κώστας Οικονομόπουλος (co-founder & co-ceo CUBE RM), και Ναταλία Δεληγιώργη (Development & Performance Coach). O Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώητς θα διαγωνιστεί τώρα στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο του 2022 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με αντίστοιχους νικητές από άλλες 50 χώρες.

Ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του από τη νίκη, λέγοντας πως η τιμή ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προήλθε από την αναγνώριση μιας εξαιρετικά διακεκριμένης κριτικής επιτροπής. Επίσης, σημείωσε πως, πέρα από το αποτέλεσμα, τα τελικά του GSEA ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσει τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες του EO.

Ο Νίκος Αντωνίου, κριτής για αυτόν τον προκριματικό γύρο, είπε ότι "Με εντυπωσίασε το επίπεδο των υποψηφίων και η άψογη οργάνωση του διαγωνισμού από τον ΕΟ! Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες για να στηρίξουμε και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο Δημήτριος Στρατάκης, εκπρόσωπος του EO Greece και υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού δήλωσε ότι: ¨Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε τέτοια ποιότητα νέων φοιτητών να συμμετέχουν στον Ελληνικό διαγωνισμό φέτος και φιλοδοξούμε ο νικητής που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό να τα πάει εξαιρετικά! Ο διαγωνισμός GSEA διαφέρει γιατί εστιάζει στον φοιτητή επιχειρηματία και την δυνατότητα εξέλιξής του περισσότερο από το business plan. Φιλοσοφία μας είναι να εμπνεύσουμε και να στηρίξουμε τους νέους επιχειρηματίες στο ταξίδι αυτό της επιχειρηματικότητάς και να αναδείξουμε ότι υπάρχει το κατάλληλο δίκτυο στήριξης τους στον ΕΟ, τα μέλη του και τα μέλη της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Για να προκριθεί στον διαγωνισμό GSEA, η επιχείρηση ενός φοιτητή επιχειρηματία πρέπει να έχει λειτουργήσει τουλάχιστον έξι συνεχείς μήνες. Ο φοιτητής πρέπει να είναι κάτω των 30 και είτε να έχει ιδρύσει την επιχείρηση είτε να επιβλέπει τις κύριες λειτουργίες της. Επιλεγμένοι φοιτητές παρουσιάζουν το επιχειρηματικό πλάνο τους, το επιχειρηματικό τους ταξίδι και το εταιρικό τους όραμα σε μια επιτροπή κριτών.

Ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης είναι ο νικητής της φετινής χρονιάς και παρουσίασε την εταιρία του Rhoe (www.rhoe.gr) και το όραμα του για ένα μοντέλο βιώσιμης μετακίνησης με καθαρότερες μορφές ενέργειάς παγκοσμίως. H Rhoé δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας και της αστικής κινητικότητας, όπου αναπτύσσει λογισμικό βελτιστοποίησης για μπαταρίες ηλεκτρικών πλοίων και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αντίστοιχα. Σήμερα, η Rhoé απασχολεί 10 άτομα στα πολύχρωμα γραφεία στην Πολυτεχνείου 21, στη Θεσσαλονίκη.

Ο περυσινός τελικός GSEA είχε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 50 φοιτητές - επιχειρηματίες από 45 χώρες να διαγωνίζονται. Οι φετινοί τελικοί αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχημένοι και θα διεξαχθούν διαδικτυακά τον Μάιο 2022.

Σχετικά με τον EO

Ο EO είναι ένα δίκτυο υποστήριξης υψηλής ποιότητας με 14.000+ ηγέτες σε 61 χώρες. Ο EO ιδρύθηκε το 1987 και βοηθά τους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν εδώ και δεκαετίες μέσω της δύναμης του networking, των κοινών εμπειριών και της συνεργατικής μάθησης.
Τα σημερινά μέλη της EO απασχολούν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο και το δίκτυο συνεχίζει να ευδοκιμεί και να αναπτύσσεται.

O EO Greece λειτουργεί από το 2014 και σήμερα αριθμεί 85 μέλη διακεκριμένους επιχειρηματίες της Ελληνικής κοινότητας που οι επιχειρήσεις τους απασχολούν άνω των 10.000 εργαζομένων.

Σχετικά με τα Global Student Entrepreneur Awards του Οργανισμού Επιχειρηματιών

Τα Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) δημιουργήθηκαν για να εμπνεύσουν τους ιδιοκτήτες φοιτητικών επιχειρήσεων να καινοτομήσουν, να χτίσουν και να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Αρχικά ήταν ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε από το John Cook School of Business στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis το 1998 που σχεδιάστηκε για να τιμήσει φοιτητές που ήταν ταυτόχρονα και επιχειρηματίες.

Η ηγεσία του προγράμματος μεταβιβάστηκε στο EO το 2006. Αυτή η αλλαγή έδωσε στους φοιτητές-επιχειρηματίες πρόσβαση σε μια κοινότητα έμπειρων επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμοο, με μεγαλύτερες ευκαιρίες δικτύωσης, καθοδήγησης και πόρων.

Σήμερα, η GSEA αντιπροσωπεύει πάνω από 1.500 εμπνευσμένους φοιτητές - επιχειρηματίες από περισσότερες από 50 χώρες. Ο διαγωνισμός βοηθά στη μεταμόρφωση της ζωής των νεαρών φοιτητών ιδιοκτητών επιχειρήσεων, φέρνοντας στα εγχειρήματά τους παγκόσμια προβολή και επιχειρηματική στήριξη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr