Καταγγελίες για καταστροφές στο ΤΕΙ Λάρισας μετά τις Φοιτητικές Εκλογές

Καταγγελίες για καταστροφές στο ΤΕΙ Λάρισας μετά τις Φοιτητικές Εκλογές

Εισέβαλαν στα γραφεία φοιτητών της ΔΑΠ, που βρίσκονται σε κτίριο του ιδρύματος, στον χώρο όπου προχθές διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές και προκάλεσαν καταστροφές.

Όπως κατήγγειλαν φοιτητές του ΤΕΙ-μέλη της ΔΑΠ, οι βάνδαλοι εισέβαλαν στο γραφείο της ΔΑΠ, καταστρέφοντας και γράφοντας συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, αναγκάζοντας σε φυγή τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο, διότι φοβήθηκαν για τη σωματική τους ακεραιότητα.


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Υποστήριξαν δε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το συμβάν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτης Γούλας, από τον οποίο θα ζητήσουν να διατάξει ΕΔΕ, ενώ παράλληλα χθες κατέθεσαν στην Αστυνομία μήνυση κατ’ αγνώστων για το συμβάν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2017

Να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις προχθεσινές εκλογές των φοιτητών και στις τέσσερις σχολές του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και στις δύο σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (Ιατρική και Βιοχημεία).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ:

ΣΤΕΦ: Ψήφισαν 212, άκυρα 9, λευκά 4. ΔΑΠ: 143, Πανσπουδαστική 47 και ΕΑΑΑΚ 8.

ΣΔΟ: Ψήφισαν 184, άκυρα 10, λευκά 2. ΔΑΠ: 142, Πανσπουδαστική 30.

ΣΤΕΓ: Ψήφισαν 131, άκυρα 5, λευκά 0. ΔΑΠ: 107, Πανσπουδαστική 19.

ΣΕΥΠ: Ψήφισαν 97, άκυρα 5, λευκά 1. ΔΑΠ: 65, Πανσπουδαστική 26.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Ιατρική Σχολή: Ψήφισαν 134, άκυρα 10, λευκά  7. ΔΑΠ 70 , Πανσπουδαστική 47.

Βιοχημεία: Ψήφισαν 143, άκυρα 4 λευκά 3. ΔΑΠ 74, ΙΟΣ Βιοχημείας 54 και Πανσπουδαστική 8.

Αναμένεται η συγκρότηση σε σώμα στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητών που ανάδειξαν οι εκλογές, κάθε σχολής.

Η ΚΝΕ

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ

για τις φοιτητικές – σπουδαστικές εκλογές, αναφέρει: «Η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, η μαχητική φωνή διεκδίκησης αναδείχτηκε 2η δύναμη στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Θεσσαλίας.

Το Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες νέους και νέες που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της. Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται 1η δύναμη με αυτοδυναμία στους συλλόγους Ειδικής Αγωγής (ΑΕΙ Θεσσαλίας), Φυτικής Παραγωγής (ΑΕΙ Θεσσαλίας) ενώ αυτοδυναμία είχε κατακτήσει το προηγούμενο διάστημα και στον Σύλλογο Σπουδαστών Εστιών του ΤΕΙ Λάρισας.

Επίσης πρώτη δύναμη αναδείχτηκε στους Συλλόγους Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΑΕΙ Θεσσαλίας), Μηχανολόγων (ΑΕΙ Θεσσαλίας) και στο ΤΕΙ Τρικάλων.

Τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών – σπουδαστικών εκλογών στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά γεμίζουν με ευθύνη τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, το ζωντάνεμα των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων. Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, κάτι που φαίνεται και από τη χαμηλή συμμετοχή στη διαδικασία.

Η αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος είναι επιτακτική, αλλά και μια πορεία απαιτητική, σύνθετη, για την οποία τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μέσα στις σχολές, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Ιδιαίτερα σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει τον λαό και τη νεολαία συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες της με τους θεσμούς και τους «εταίρους» της. Αν και η παράταξή τους στα Πανεπιστήμια έχει μονοψήφιο μικρό ποσοστό, υπάρχουν πρόθυμοι, όπως η ΔΑΠ η παράταξη της ΝΔ αλλά και άλλοι. Ειδικά η ΔΑΠ πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στη διάλυση και απαξίωση κάθε συλλογικής διαδικασίας των σπουδαστών, προωθεί τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, το ρουσφέτι, προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέσα στα ιδρύματα, εχθρεύεται κάθε αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εκφυλιστικών φαινομένων που διαδραματίστηκαν και στις φετινές εκλογές των συλλόγων του ΤΕΙ Λάρισας και καταγγέλθηκαν από τους υποψηφίους της Πανσπουδαστικής ΚΣ».

ΜΑΞΙΜΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

«Θέλω να συγχαρώ τη ΔΑΠ για τη μεγάλη νίκη της στις φοιτητικές εκλογές, που μας δίνει δύναμη για την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών στην ελληνική κοινωνία. Οι φοιτητές με την ψήφο τους δεν έδωσαν “ασυλία” στους κυβερνώντες, και στην πολιτική που οδήγησε σε μαύρο χάλι την παιδεία». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, στη δήλωσή του καυτηριάζει τις επιθέσεις στη ΔΑΠ και την άσκηση βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Λάρισας κ. Γιώργο Βούλγαρη: «δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η ΔΑΠ βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών-αγνώστων, που με όπλο τη βία επιχειρούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο πανεπιστήμιο. Αυτό συνέβη και στη Λάρισα, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου τα γραφεία της ΔΑΠ υπέστησαν βανδαλισμούς.

Το πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης ιδεών και όχι επιβολής τους με τη βία. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να μετατρέπεται με την ανοχή της πολιτείας σε άσυλο ανομίας! Σύντομα, όμως, θα φυσήξει ένας άνεμος αλλαγής και στον χώρο της παιδείας, με μια νέα κυβέρνηση που θα σέβεται τη νομιμότητα». 

Τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr