ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις στις Φοιτητικές Εκλογές 2017

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις στις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Ένταση επικράτησε έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του ΕΚΠΑ όταν άγνωστα άτομα συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών, ρίχνοντας πέτρες και φωτοβολίδες. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο κρατώντας τσεκούρια και έκαψαν δύο κάλπες.

Επεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιούνταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων (εικόνες και βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ).


Δείτε ΕΔΩ τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2017

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σχετικά με τις ενέργειες ολιγομελών ομάδων σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τις ολιγομελείς ομάδες κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν σε φοιτητές σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και -ως σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες- προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και τη συμμετοχή των φοιτητών σ' αυτές. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι αναγκαίο οι φοιτητές και σπουδαστές μαζικά να στείλουν μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που επιτίθεται στα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται για τη συκοφάντησή τους. Γι' αυτό και πρέπει -όπως και γίνεται από χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες- να απομονωθούν και να καταδικαστούν. Μοναδικό συμφέρον των φοιτητών και των σπουδαστών είναι να δυναμώσουν τους συλλόγους και την πάλη τους, τη γραμμή της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr