Χωρίς προβλήματα οι Φοιτητικές Εκλογές 2017 στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Χωρίς προβλήματα οι Φοιτητικές Εκλογές 2017 στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Στις κάλπες οι φοιτητές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους από τις τρεις παρατάξεις που κατέβηκαν στην εκλογική διαδικασία-Οι εκλογές διεξήχθησαν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της ΠΕ Καβάλας και όχι στο ΤΕΙ υπό το φόβο επεισοδίων.

Οι εκλογές στην Καβάλα δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε φέτος στο χώρο του ΤΕΙ αλλά αρχικά στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο και στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπό το φόβο επεισοδίων, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη επιτηρούσε διακριτικά τον χώρο όπου διεξάγονταν η εκλογική διαδικασία η οποία μέχρι αργά το απόγευμα κυλούσε ομαλά.


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Για τις εκλογές στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ στήθηκαν δύο κάλπες, μια για τη Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και μια για τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Στη Σχολή Διοίκησης κατέβηκαν τρεις παρατάξεις, η ΔΑΠ, η ΠΚΣ και η νέα παράταξη Bloco, ενώ στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών δύο, η ΔΑΠ και η ΠΚΣ.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΑΜ-Θ Βαγγέλης Νικολόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ότι «η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, αν και για δεύτερη χρονιά οι εκλογές γίνονται στο κέντρο της πόλης κι όχι στο ΤΕΙ, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε τα προηγούμενα χρόνια όλες οι παρατάξεις εξαιτίας επεισοδίων. Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, γιατί οι περισσότεροι φοιτητές είναι στο κέντρο. Το ΤΕΙ αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης και σε σίτιση και σε στέγαση. Κάθε μέρα η παράταξή μας αγωνίζεται για κάθε δυνατό καλό. Είμαστε δίπλα στο φοιτητή συνέχεια για ό,τι μας χρειαστεί και είμαστε εδώ για το καλύτερο».

Από την πλευρά του το μέλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας Δημήτρης Καρατσόκης, δήλωσε ότι «είναι μια μέρα που οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να δώσουν μια απάντηση. Το θέμα είναι σε ποιον πρέπει να τη δώσουν. Κύριο μέτωπο εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι η κυβερνητική πολιτική, που πριν λίγες ημέρες ψήφισε το 4ο μνημόνιο, το οποίο σημαίνει νέα βάρη όχι μόνο για το φοιτητή, αλλά για τους πάντες. Ο κ. Τσίπρας βγαίνει και δηλώνει ότι ο κόσμος είναι μαζί του επειδή δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Οι φοιτητικές εκλογές είναι ένα βήμα για κάθε φοιτητή, ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβέρνηση, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική μέσα στο ΤΕΙ που έχει εκπρόσωπό της τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε στο να περνάνε οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια. Είναι ώρα να πάρει ο φοιτητής την κατάσταση στα χέρια του. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε στη γωνία. Συμμετοχή στις εκλογές, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι ο κάθε φοιτητής ενεργός, για να διεκδικήσουμε πράγματα».

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι φοιτητές άρχισαν να συρρέουν στις κάλπες μετά το μεσημέρι, ενώ η εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 19:00.

Δείτε LIVE τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών

Την πλατφόρμα LIVE καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2017 για το ΤΕΙ ΑΜΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πηροφορίες - Εικόνες: kavalapost

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr