Σε χαμηλούς τόνους οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σε χαμηλούς τόνους οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Σε χαμηλούς τόνους διεξάγονται από τις 8 το πρωί της Τετάρτης στον Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη οι φοιτητικές εκλογές των έξι Φοιτητικών Συλλόγων της Μυτιλήνης, με τις κάλπες να αναμένονται να κλείσουν στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πλην της σημαίας της Παλαιστίνης και των πανό της ΠΚΣ και της ΔΑΠ, ελάχιστα πράγματα στο τοπίο θύμιζαν σήμερα το πρωί ότι διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, ενώ απουσίαζαν και οι μουσικές.

Εκτός της ΠΚΣ και της ΔΑΠ για πρώτη φορά φέτος κατέρχονται σε τέσσερα από τα 6 τμήματα φοιτητές του ανεξάρτητου αριστερού σχήματος «Φυσάει Κόντρα», ο εκπρόσωπος του οποίου Βαγγέλης Φιλίππου δήλωσε στο «Νησί» ότι δημιουργήθηκαν πριν από λίγο διάστημα με αίτημα αιχμής το κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ, Λάμπρος Μαστρόκαλος ανέφερε ότι η ΠΚΣ είναι παρούσα σε όλες τις σχολές, ότι θέτει έντονα την υπεράσπιση των δημόσιων Πανεπιστημίων, των αγώνων, αλλά και το διεθνές αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, Ευθυμία Λεζγκίδου τόνισε ότι σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας και σε ερώτηση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ανέφερε ότι σκοπός του νόμου είναι να γίνουν καλύτερα τα δημόσια.

Στο μεταξύ οι δύο εκπρόσωποι της ΠΚΣ και της ΔΑΠ απάντησαν και για την «κόντρα» τους τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την πρωτιά και τα διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα που δίνουν πανελλαδικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι μας είπαν:

Οι Φοιτητικές Εκλογές 2024 ζωντανά μέσω Liveblogging / Συνεχής Ενημέρωση