ΔΑΠ: Περιοδεία ξεκίνησε η κάλπη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΑΠ: Περιοδεία ξεκίνησε η κάλπη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορεί την ΠΚΣ για αθέμιτες εκλογικές πρακτικές με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, μετά το περιστατικό στο ΔΙΠΑΕ, όπου οι φοιτητές μπορούσαν να ψηφίσουν λευκό ή ΠΚΣ, με κατ’ οίκον παράδοση της κάλπης, η ΠΚΣ προτείνει τώρα τη μεταφορά κάλπης σε άλλη πόλη, λόγω εκπαιδευτικής εκδρομής. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τη δημοκρατική διαδικασία και καλεί την ΠΚΣ να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, προστατεύοντας την αξιοπιστία των φοιτητικών εκλογών.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

«Για άλλη μια χρονιά, στις γνωστές πρακτικές της επιμένει η ΠΚΣ, ξεκινώντας φέτος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά το διήμερο φοιτητικών εκλογών στο ΔΙΠΑΕ, όπου οι φοιτητές μπορούσαν να ψηφίσουν ή λευκό, ή ΠΚΣ, με τη δυνατότητα μάλιστα κατ’ οίκον παράδοσης της κάλπης, από χθες η Πανσπουδαστική παρέχει τη δυνατότητα παράδοσης… και σε άλλη πόλη.

Συγκεκριμένα, βλέποντας προφανώς πως δεν της βγαίνουν τα «κουκιά», σήμερα στο προεκλογικό διοικητικό συμβούλιο κατέφυγε μέχρι και στην πρόταση να μεταφερθεί η κάλπη ενός έτους στο Βόλο, με αφορμή την εκπαιδευτική εκδρομή που διοργανώνεται από σχολή του Γεωπονικού.

Αν λοιπόν, δεν εκληφθεί αυτό ως κακόγουστο αστείο, τότε δυστυχώς εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η δήθεν προοδευτική δύναμη του κυρίου Κουτσούμπα τις εκλογικές διαδικασίες και τη Δημοκρατία.

Αυτή η στάση, ξεπερνάει κάθε όριο, διότι σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και πουθενά σε καμία εκλογική διαδικασία. Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται ακόμη τη Σοβιετική Ένωση, όμως στις δημοκρατικές χώρες, στις κάλπες αποτυπώνεται η εκλογική βούληση -εν προκειμένω- των φοιτητών και οι μεθοδεύσεις από τον Περισσό περισσεύουν.

Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, η ΠΚΣ να ανακαλέσει αυτή τη παράλογη απόφαση, να μην ευτελίσει άλλο τις φοιτητικές εκλογές και με όση αξιοπρέπεια της έχει απομείνει, να σεβαστεί τουλάχιστον τους φοιτητές και την ψήφο τους, γιατί για κάποιους δεν είναι φύλλο συκής».

ΔΑΠ: Περιοδεία ξεκίνησε η κάλπη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καταγγελία ΔΑΠ: Η ΠΚΣ διεξάγει μόνη της εκλογές με μετακινούμενη κάλπη / ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα των Φοιτητικών Εκλογών 2024.