ΠΚΣ: Σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές 2024

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΚΣ: Σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές 2024

Ανακοίνωση εξέδωσε η φοιτητική παράταξη Πανσπουδαστική Κ.Σ. όπου κάνει λόγω για "Σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αλλοίωσης του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών". Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγελία των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.: Το σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αλλοίωσης του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών δε θα περάσει

Η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει και στήνει σκηνικό νοθείας βλέποντας ότι και αύριο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να την τιμωρήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή!

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

- Στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Χίου, στελέχη της ΔΑΠ επιδιώκουν να αποκλείσουν τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη η ΔΑΠ επεδίωξε με επίσημη πρόταση να καταμετρηθούν και να προστεθούν τα «λευκά» ψηφοδέλτια στη δύναμη της πρώτης παράταξης.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ η ΔΑΠ ψήφισε εκλογικό κανονισμό που ορίζει τη «δυνατότητα να ψηφίζουν εκτός παραβάν μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής»!

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στέλεχος της ΔΑΠ παρέλαβε τις λίστες – μητρώο της σχολής από τη γραμματεία της σχολής χωρίς απόφαση συλλόγου και τις πήγε σπίτι του για πάνω από ένα 24ωρο!

- Στο ΠΑΜΑΚ η ΔΑΠ πρότεινε οι φοιτητές να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα και οι εφορευτικές επιτροπές να αποφασίζουν κατά πλειοψηφία μόνο με στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η ΔΑΠ όρισε εφορευτική επιτροπή με την πλειοψηφία να αποτελείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και δεν ορίστηκε εκλογικός κανονισμός για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιδιώκουν να αποκλείσουν το δικαίωμα ψήφου από ένα ολόκληρο έτος συγκεκριμένου τμήματος.

Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους! Με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Όλοι αύριο συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές!

Η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί δυνατά, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ και η ΔΑΠ!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα των Φοιτητικών Εκλογών 2024.