Φοιτητικές Εκλογές 2024 / Αναβολή Μαθημάτων

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητικές Εκλογές 2024 / Αναβολή Μαθημάτων

Φοιτητικές Εκλογές 2024Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στήνονται οι κάλπες για τις φετινές φοιτητικές εκλογές, όπως αποφάσισε το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητώνΤα αποτελέσματα των τελευταίων Φοιτητικών Εκλογών (2023) μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Γενικότερα, τα πανεπιστήμια αποφασίζουν την αναβολή των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξαγωγής φοιτητικών εκλογών. Αυτή η απόφαση λαμβάνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογική διαδικασία και να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Με την αναστολή των μαθημάτων και γενικότερα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν με τη συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες επανέρχονται στο πρόγραμμά τους μετά την ολοκλήρωση των εκλογών με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω αναλυτικά παραδείγματα σχετικών ανακοινώσεων για το τι θα ισχύσει ως προς την πραγματοποίηση των μαθημάτων την ημέρα των φοιτητικών εκλογών.

Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών: Τα «Φοιτητικά Νέα», το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώραςΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Φοιτητικών Εκλογών 2024 σε ζωντανή ροή, μέτρηση των αποτελεσμάτων, λεπτό προς λεπτό. Τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2023 μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Οι Ενημερώσεις από τα Πανεπιστήμια

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια έχουν ως εξής:

1. ΔΙΠΑΕ

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές που φοιτούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ότι, σύμφωνα με τον εσωτερικό Κανονισμό του ΔΙΠΑΕ ΦΕΚ 4889/τ Β/6-11-2020 άρθρο 30 παρ. 3 κατά την ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

2. Πάντειο

Γίνεται γνωστό από την Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου ότι: Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων λόγω των φοιτητικών εκλογών. Οι διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

3. Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών απέστειλε προς τους Προέδρους όλων των Τμημάτων του Ιδρύματος ενημέρωση με θέμα τη "Διευκόλυνση των φοιτητών για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις φοιτητικές εκλογές".

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο, στην υπ΄αριθ. 179/16.5.2024 συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 2.4 του άρθρου 17 του Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος (ΦΕΚ 5468/14.9.2023, τ. Β΄), αποφάσισε ομόφωνα ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ημέρα διενέργειας των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

4. ΑΠΘ

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι, σύμφωνα με τον εσωτερικό Κανονισμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την ημέρα της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

5. ΕΛΜΕΠΑ

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) ενημερώνει τη φοιτητική κοινότητα ότι: «Κατά την προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων στα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου». 

6. ΕΚΠΑ

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ:

«Την Τετάρτη 22/5 καθώς και την Πέμπτη 23/5 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω των φοιτητικών εκλογών της Τετάρτης 22/5 (σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου)».

--

Νομική Αθηνών: Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου περί καθορισμού διακοπών/αργιών, δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο Μ.Θ.Ε. κατά την ημέρα των Φοιτητικών Εκλογών (22/05/2024) και την επομένη (23/05/2024).

7. ΠΑΠΕΙ

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω των φοιτητικών εκλογών.

8. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρο 20 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, λόγω των γενικών φοιτητικών εκλογών.

9. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η εκπαιδευτική διαδικασία αναστέλλεται λόγω διενέργειας των φοιτητικών εκλογών.

10. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Αξιότιμες Κυρίες/Κύριοι, Σας ενημερώνουμε ότι κατά την προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών (Τετάρτη 22 Μαΐου 2024), δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Με εκτίμηση, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαυρέας Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

11. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

12. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τμήματα αποφασίζουν για αναστολή των μαθημάτων ενώ άλλα αναφέρουν πως θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα μαθήματα. Παράδειγμα σχετικής ανακοίνωσης από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης: «Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 22/05/2024, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά. Από την Γραμματεία του Τμήματος».

13. Πολυτεχνείο Κρήτης

Λόγω της διεξαγωγής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο στις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές/τριες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

14. ΟΠΑ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προπτυχιακά μαθήματα, λόγω της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

15. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών δεν θα διεξαχθούν μαθήματα.

16. Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων στα Ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, λόγω της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.