ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης" στις φοιτητικές εκλογές 2023

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για Φοιτητικές Εκλογές 2023 / "Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης"

Φοιτητικές Εκλογές 2023Άνοιξαν οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές και η διαδικασία κυλά ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως "διεκδικεί για 36η συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη των φοιτητών. Κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητής έχουν σήμερα τη δυνατότητα να δώσουν τη δύναμη στη μόνη προοδευτική παράταξη των Πανεπιστημίων, για να συνεχίσει να κάνει πράξη τις προτάσεις της για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, καινοτόμο και ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο".


Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί τη μόνη δύναμη προόδου στα Πανεπιστήμια. Απέναντι στη νοθεία και την πλαστογράφηση της βούλησης των φοιτητών που επιχειρεί η ΠΚΣ, εμείς καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να δώσουν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μια ακόμα μεγάλη νίκη. Η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα δώσει για ακόμα μια χρονιά πραγματική φωνή σε κάθε φοιτητή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» για τις φοιτητικές εκλογές 2023: 

«Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, γεμάτο από φοιτητές και μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, παρουσία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζή Σωτηρίου, πραγματοποιήθηκε πριν τρεις ημέρες, η Παναθηναϊκή Ολομέλεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 10ης Μαΐου. Εκλογικός παλμός και πολύς ενθουσιασμός συνόδευσαν τη σημερινή εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για την ερχόμενη Τετάρτη, βάζοντας πλώρη για την 36η της, συνεχόμενη νίκη, μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Την Παναθηναϊκή Ολομέλεια τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Νίκος Παπουτσής.

Για άλλη μία χρονιά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα από τις προτάσεις της, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της ήταν «Εδώ για κάθε φοιτητή». Ήταν εδώ για τη νέα γενιά, για τους φοιτητές που εργάζονται, για τους φοιτητές που είναι αδύναμοι οικονομικά και τα καθημερινά τους προβλήματα, ενώ συνολικά, στάθηκε αρωγός στην ομαλότητα της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Άκουσε τη φωνή τους, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εποχής, πρότεινε και έδωσε λύσεις.

Ακόμη περισσότερο όμως, υπερασπίστηκε αυτές τις φωνές. Όλες αυτές τις φωνές, που επιζητούν ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο και προοδευτικό στην πράξη, όλες αυτές, που κοινό τους όραμα, είναι ένα Πανεπιστήμιο που τους χωράει όλους και όχι λίγους. Όλες αυτές τις φωνές, που κάποιοι θα ήθελαν σιωπηλές μέσα στα ελληνικά αμφιθέατρα, όμως στην πραγματικότητα, είναι αυτές που εκπροσωπούν την πλειοψηφία. Κόντρα στις ιδεοληψίες, Κόντρα στην ισοπέδωση.

Τετάρτη 10 Μαΐου λοιπόν, φωνή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θα είναι η φωνή των φοιτητών. Και η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί ηχηρά, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών εκφράζεται στο πρόσωπο και στις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν εδώ και 36 χρόνια οι φοιτητές».

Φοιτητικές Εκλογές 2023

(ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr