Διπλές κάλπες στην ΑΣΟΕΕ / Φοιτητικές εκλογές εντός και εκτός Πανεπιστημίου

Στήνονται διπλές κάλπες - Δύο Κεντρικές Εφορευτικές Επιτροπές - Φοιτητικές εκλογές εντός και εκτός Πανεπιστημίου

Φοιτητικές Εκλογές 2023Σε αδιέξοδο οδηγούνται τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Παραμένουν οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων.

Όπως πέρσι.. έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισαν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στο Γκάζι με τις παρατάξεις Πανσπουδαστική Κ.Σ, ΕΑΑΚ και άλλων αριστερών σχημάτων να καταγγέλλουν τη διαδικασία αυτή καθώς όπως τονίζουν πραγματοποιούνται με παράτυπο τρόπο, σε χώρο εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται στην πλειονότητα των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας και χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Επισημαίνουν ότι διεξάγονται σε χώρο που δε διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο το αδιάβλητο της διαδικασίας και εξέδωσαν κάλεσμα για πραγματοποίηση των φοιτητικών εκλογών του Φ.Σ. την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ.


Εκλογές εκτός Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για εκλογές εκτός πανεπιστημίου:

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σας αποστέλλουμε τα Δελτία Τύπου 1) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας» και 2) της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) για τη διενέργεια των Φοιτητικών Εκλογών της 10ης Μάϊου 2023.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να ξεγυμνωθούν οι κατ’ επάγγελμα ψεύτες - που τα Αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) δεν γνωρίζουν και οι οποίοι ενόψει των Φοιτητικών Εκλογών 2023 κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να αποσυσπειρώσουν τους φοιτητές - σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» είναι ΕΝΑΣ, έχει καταστατικό θεωρημένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο από τις περσινές φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 18 Μάη 2022 στο χώρο της Τεχνόπολης και στις οποίες συμμετείχαν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, ΔΑΠ και ΠΑΝΚΣ.
  2. Οι Φοιτητικές Εκλογές 2023 για το Σύλλογο Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, στην οδό Ηρακλειδών 66 στο Θησείο.
  3. Την ευθύνη των εκλογών έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχτηκε από τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και είναι το ΜΟΝΟ που αναγνωρίζει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου καθώς στα θεσμικά όργανα του Ο.Π.Α. συμμετέχουν οι εκπρόσωποι φοιτητών που αυτό έχει ορίσει.
  4. Ο λόγος που η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου είναι πως τα προηγούμενα χρόνια, εξωπανεπιστημιακά στοιχεία εισέρχονταν στις εκλογικές αίθουσες, τραυμάτιζαν φοιτητές αρπάζοντας και καίγοντας τις κάλπες με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εκλογικό αποτέλεσμα και άρα να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι φοιτητών από τα θεσμικά όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου, εξυπηρετώντας τις παρατάξεις εκείνες που δεν επιθυμούν τη Φοιτητική εκπροσώπηση.
  5. Το 2016 όπως και το 2017 (που υπήρχε ακαδημαϊκό άσυλο) στις εκλογές που έλαβαν χώρα ΕΚΤΟΣ Πανεπιστημίου συμμετείχαν ΟΛΕΣ οι φοιτητικές παρατάξεις ακόμη και αυτές που σήμερα (με εξαίρεση μιας που δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο το 2017) επικαλούνται το άσυλο.
  6. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις κρύβουν, βέβαια, από τους φοιτητές ότι άσυλο δεν υφίσταται καθώς η παρούσα κυβέρνηση το κατήργησε με το άρθρο 64 του Νόμου 4623 του 2019.
  7. Κρύβουν, επίσης, από τους φοιτητές ότι τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές στην Πάτρα, ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά σε σχολείο της πόλης!!! Αποδεικνύεται επομένως ξεκάθαρα το μέγεθος της υποκρισίας τους καθώς ενώ στην ΑΣΟΕΕ οχυρώνονται πίσω από την επίκληση του ασύλου, την ίδια στιγμή στην ΠΑΤΡΑ με δική τους πρωτοβουλία καλούν τους φοιτητές να προσέλθουν στις εκλογές ΕΚΤΟΣ του Πανεπιστημίου.

Απέναντι σε όσους έχουν αλλεργία με τις δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα προκειμένου να κρύψουν την εκλογική τους γύμνια, τους απαντά η ίδια η πραγματικότητα. Ο Σύλλογος Φοιτητών Ο.Π.Α. έχει όργανα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τσίρκο ούτε τσιφλίκι ΚΑΜΙΑΣ κομματικής παράταξης. Ανήκει στους ίδιους τους φοιτητές. Και την απάντηση θα τους την στείλουν με εκκωφαντικό τρόπο την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) για τη διενέργεια των Φοιτητικών Εκλογών της 10ης Μαΐου 2023 του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας»

Μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) για τη διενέργεια των Φοιτητικών Εκλογών 2023 στο Σύλλογο Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας», αποφασίζονται τα κάτωθι:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα εκλογικά τμήματα στις 08:00 π.μ., αφού παραδοθούν στους εκπροσώπους της ΚΕΦΕ οι πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών που συντάσσονται με ευθύνη της Διοίκησης του πανεπιστημίου. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 21:00.

Κάθε φοιτητής θα ψηφίζει με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή στρατιωτική ταυτότητα και μόνο.

Θα στηθούν κάλπες ξεχωριστά για κάθε τμήμα.

Θα φτιαχτεί εκ νέου σφραγίδα του Συλλόγου για τις Φοιτητικές Εκλογές 2023, η οποία θα αναγράφει το όνομα του Συλλόγου Φοιτητών και τη χρονιά διεξαγωγής των εκλογών. Πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ενώπιον όλης της ΚΕΦΕ θα αφαιρεθεί ένα κομμάτι από τη σφραγίδα. Μετά το πέρας των εκλογών η σφραγίδα δεν έχει καμιά ισχύ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα σπάσουν οι Γραμματείες σε εκείνες τις κάλπες που θα κριθεί αναγκαίο με απόφαση της ΚΕΦΕ.

Το ψηφοδέλτιο κάθε παράταξης θα μπορεί να περιέχει μέχρι και 700 υποψήφιους για το Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών και 40 υποψήφιους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Το εκλογικό μέτρο θα είναι πάντα ακέραιος αριθμός. Θα στρογγυλοποιείται προς τα πάνω από 0,5 και άνω.

Τα ψηφοδέλτια που περιλαμβάνουν άτομα που δεν διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα θεωρούνται άκυρα.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 παραβάν.

Τα μέλη Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής:

1. Τσάφος Χάρης

2. Παπαδάτος Βασίλης

3. Μπόμπας Βασίλης

4. Μουλόπουλος Κωνσταντίνος

5. Μαστρομανώλης Νίκος

6. Παρασκευόπουλος Ραφαήλ 

7. Λάμπρου Περσεφόνη

8. Καστανιά Δάφνη

9. Ριζάς Δημήτρης

10. Ρέππα Χρυσούλα

11. Μπότσας Ιωάννης

Εκλογές εντός Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ στην ΑΣΟΕΕ και αριστερών σχημάτων για εκλογές εντός πανεπιστημίου:

Η Απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΦΣ ΑΣΟΕΕ "Σωτήρης Πέτρουλας" για την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στην ΑΣΟΕΕ:

Οι φοιτητικές εκλογές του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10/5/2023 από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα:

  • Οι φοιτητές των Τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης και ΔΕΟΣ θα ψηφίζουν στην αίθουσα Α21,
  • Οι φοιτητές των Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και ΔΕΤ στην Α22.
  • Οι φοιτητές των Τμημάτων ΟΔΕ και Μάρκετινγκ στην Α23 και
  • Οι φοιτητές των Τμημάτων Πληροφορικής και Στατιστικής στην Α24.

Οι φοιτητές για να ψηφίζουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και φοιτητικό πάσο. Σε περίπτωση απώλειας ταυτότητας θα χρειαστεί βεβαίωση απώλειας και σε περίπτωση απώλειας πάσο θα χρειαστεί βεβαίωση σπουδών.

Καλούμε τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του φοιτητικού μας συλλόγου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Τα «Φοιτητικά Νέα», το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Φοιτητικών Εκλογών 2023 σε ζωντανή ροή, μέτρηση των αποτελεσμάτων, λεπτό προς λεπτό.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2023. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr