Διπλές φοιτητικές εκλογές εντός και εκτός ΑΣΟΕΕ

Διπλές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ

Φοιτητικές Εκλογές 2022Σε αδιέξοδο οδηγούνται τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έντονες οι διαφωνίες μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων..

Οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΝΚΣ αποφάσισαν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών του ΟΠΑ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με τις παρατάξεις Πανσπουδαστική Κ.Σ, ΕΑΑΚ και Bloco να καταγγέλλουν τη διαδικασία αυτή καθώς όπως τονίζουν πραγματοποιούνται με παράτυπο τρόπο, σε χώρο εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται στην πλειονότητα των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας και χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Επισημαίνουν ότι διεξάγονται σε χώρο που δε διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο το αδιάβλητο της διαδικασίας, σε χώρο με κάμερες και με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εξέδωσαν κάλεσμα για πραγματοποίηση των φοιτητικών εκλογών του Φ.Σ. την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ.


Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για εκλογές εκτός πανεπιστημίου:

«Πώς γίνεται οι άλλοι να ορίζουν λίγο-λίγο τη μοίρα μας, να μας την επιβάλλουν κι εμείς να το δεχόμαστε; (Γ. Ρίτσος)
Η ψήφος είναι το πιο δυνατό και μη-βίαιο μέσο σε μια δημοκρατική κοινωνία για να εκφράσεις τη γνώμη σου, για να πάρεις το μέλλον στα χέρια σου, για να δημιουργήσεις τη δίκη σου πραγματικότητα, για να ακουστεί η φωνή σου.
Μη το αμελείς, μη το ξεχνάς, χρησιμοποίησε το!

Φοιτητικές εκλογές 2022 την Τετάρτη 18 Μαΐου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι».

Κοινή καταγγελία ΠΚΣ, ΕΑΑΚ και Bloco:

«Καταγγέλλουμε τις εκλογές βίας και νοθείας που θα διεξάγουν οι παρατάξεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΠΑΝΚΣ την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται με παράτυπο τρόπο, σε χώρο εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται στην πλειονότητα των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας και χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Διεξάγονται σε χώρο που δε διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο το αδιάβλητο της διαδικασίας, σε χώρο με κάμερες και με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Καλούμε τους φοιτητές να μην πάρουν μέρος και να μη νομιμοποιήσουν αυτές τις εκλογές.

Οι παρατάξεις και σχήματα καλούμε όλους τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να συμμετάσχουν σε πραγματικές, ανόθευτες εκλογές του ΦΣ ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ. Καλούμε όλες τις παρατάξεις».

Πανσπουδαστική Κ.Σ
Resistencia ΕΑΑΚ
ΡΑΣ ΕΑΑΚ
ΑΡΕνΑ
Bloco ΑΣΟΕΕ

Οι αφίσες ΠΑΣΠ και ΠΚΣ

Ξεχωριστή ανακοίνωση του Bloco ΑΣΟΕΕ:

«Την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την απόφαση να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές εκτός πανεπιστημιακού χώρου, στην Τεχνόπολη. Συγκεκριμένα, στον χώρο της Τεχνόπολης θα πραγματοποιήσουν εκλογές μόνες τους οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και των ΠΑΝΚΣ την Τετάρτη 18 Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Bloco στην ανακοίνωσή του «Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι της φοιτητικής ζωής και τη μαζικότερη δημοκρατική και συλλογική διαδικασία των φοιτητών/-τριών. Η αποκοπή τους από το χώρο που ζούμε καθημερινά, η τοποθέτησή τους εκτός ασύλου ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του Bloco:

«Οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι πανηγύρι κανενός! Καταγγέλλουμε το εκλογικό τσίρκο που στήνει η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι μαζί με τη συνδρομή των ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΝΚΣ.

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι της φοιτητικής ζωής και τη μαζικότερη δημοκρατική και συλλογική διαδικασία των φοιτητών/-τριών. Η αποκοπή τους από το χώρο που ζούμε καθημερινά, η τοποθέτησή τους εκτός ασύλου ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν το αφήγημα περί πανεπιστημίου ανομίας. Ταυτίζονται στην πράξη με την κατάργηση του ασύλου και στρώνουν το δρόμο για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ καταφέρνει άλλη μια φορά να μην μας πείσει για το προοδευτικό της προσωπείο. Δεν ξεχνάμε ότι είναι η παράταξη που έφερε το φοιτητικό μας σύλλογο σε αυτήν την κατάσταση. Που τον αδρανοποίησε και δε συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις. Που επενδύει στις ρουσφετολογικές πρακτικές στρέφοντας μεγάλο κομμάτι των συμφοιτητών/-τριών μας στην αδράνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Που ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης ενάντια στο άσυλο μέσα από την άρνησή της να κάνουμε εκλογές στη σχολή μας. Δεν ξεχνάμε τις εκλογές του 2019 που έκανε μόνη της στο Σπόρτινγκ με μόνο αντίπαλο το τρολ ψηφοδέλτιο των Πειρατών.

Απέναντι στη σήψη και την παρακμή προτάσσουμε τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές στο σύλλογό μας και να ανανεωθούν τα όργανά μας. Εκλογές που θα γίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο, με διαφανή διαδικασία. Εκλογές που θα διασφαλίζουν την ενιαιότητα του συλλόγου μας, τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και και την έκφραση όλων των πολιτικών λογικών.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΣΟΕΕ να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Μαΐου, καθώς πλέον δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εκλογές στις 18 Μαΐου». 


Τα «Φοιτητικά Νέα», το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όπως κάθε χρόνο παρακολουθούν και σας μεταδίδουν ζωντανά τον ρυθμό των Φοιτητικών Εκλογών 2022. 


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr