Η ΔΑΠ καταγγέλλει την ΠΑΣΠ για την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών στην ΑΣΟΕΕ

Η ΔΑΠ καταγγέλλει την ΠΑΣΠ για την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών στην ΑΣΟΕΕ - Τι καταγγέλλει

«Για ακόμα μια φορά ο Φοιτητικός Σύλλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έχοντας ήδη 2 αποτυχημένες εκλογικές διαδικασίες (2014, 2015) οδεύουμε προς ολοταχώς προς μια τρίτη. Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και η ‘αυτοδύναμη΄παράταξη της ΠΑΣΠ δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει ούτε μία συνθήκη για την διεξαγωγή των εκλογών, με κυριότερη τον χώρο.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη χώρου που θα διασφαλίζει την αθρόα προσέλευση των φοιτητών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με αυτή τη σκέψη ως γνώμονα και με καθαρά δικιά μας πρωτοβουλία και θέληση πετύχαμε την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία 2 έτη (2016 Πάρκο Ελευθερίας, 2017 Ζάππειο Μέγαρο).


Φέτος η ΠΑΣΠ θυμήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως ‘’αυτοδύναμη’’ παράταξη (με 6/11 έδρες στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου) και παρακάμπτοντας κάθε είδους συνεννόησης επέλεξε να προσπαθήσει να διασφαλίσει μόνη της την διεξαγωγή των Φοιτητικών εκλογών. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη για τις αν-ικανότητες της που έδρασε αυτόνομα αγνοώντας τόσο το καταστατικό του Συλλόγου όσο και την λογική την ίδια. Συγκεκριμένα έκανε αίτημα στο Ζάππειο Μέγαρο πριν καν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των φετινών εκλογών, εν αγνοία του υπολοίπου συλλόγου, το οποίο αίτημα και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Ζάππειου. Στη συνέχεια όμως τόσο η ΠΑΣΠ όσο και οι αρχές του Πανεπιστημίου επέδειξαν εγκληματική αδράνεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που οριζόντουσαν για την έγκριση του χώρου. Εμείς σαν ΔΑΠ ενημερωθήκαμε από τρίτους σχετικά με αυτό το αίτημα ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία απολύτως διάθεση να συζητηθούν ενναλακτικές καθώς και να τηρηθούν οι διαδικασίες του Συλλόγου.

Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ αναλογιζόμενοι την υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και ως η φωνή της λογικής μέσα στο Πανεπιστήμιο αποφασίζουμε την μη συμμετοχή μας στο οποιοδήποτε θέατρο του παραλόγου παρουσιαστεί ως ‘’ Φοιτητικές Εκλογές 2018 ‘’. Κατ’ επέκταση οι εκλογές για φέτος δεν θα διεξαχθούν λόγω της μη ύπαρξης χώρου με την ευθύνη καταμερισμένη μεταξύ ΠΑΣΠ και αρχών πανεπιστημίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε μπροστάρηδες για την ανασύσταση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν και θα μας βγάλουν από μελλοντικά παρόμοια αδιέξοδα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός πως ως υπεύθυνη παράταξη καταβάλλαμε το 101% των προσπαθειών μας για την διεξαγωγή των εκλογών όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια. Όμως είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για τις προσπάθειες των Δαπιτών μέσα στο Πανεπιστήμιο που σε όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς σταθήκαν υπεύθυνα και ανελλιπώς στο πλευρό του φοιτητή. Η στήριξη που απολαμβάνουμε, μας δίνει δύναμη και κατεύθυνση στο να καταφέρουμε να κάνουμε ριζοσπαστικές τομές στην ζωή του Πανεπιστήμιου».

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών 

Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ! -  Τι καταγγέλλει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα»

LIVE: Οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 ζωντανά μέσω Liveblogging (Συνεχής Ενημέρωση)!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr