Κεραμέως: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του αυξημένου φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

Κεραμέως: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του αυξημένου φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Για την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης, τις εστίες, το στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές και την πανεπιστημιακή αστυνομία μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεσμένη στην τηλεόραση του OPEN.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κάτι, αυτό παρέμεινε ένα ορμητήριο εγκληματιών, επί Νέας Δημοκρατίας όπως και άλλες καταλήψεις και αντίστοιχες καταστάσεις έχει μπει ένα τέλος. Με αυτή την κυβέρνηση ο νόμος εφαρμόζεται γιατί περάσαμε ένα νόμο για το άσυλο την πρώτο μήνα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο λέει ότι ισχύει στον δημόσιο χώρο ισχύει και στο Πανεπιστήμιο και έτσι έγιναν δεκάδες επεμβάσεις σε καταλήψεις και άλλους χώρους» τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας για την συμμορία που δρούσε στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου. Πρόσθεσε πως «μιλάμε για έκνομες ενέργειες, σοβαρότατες. Η κυβέρνηση δεν έκλεισε τα μάτια, είπε αυτό θα τα λύσει και έτσι ο χώρος δόθηκε στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Επίσης, έχει κατατεθεί ένα σχέδιο για την πλήρη ανακαίνιση των εστιών «θα είναι πάρα πολύ ωραία δωμάτια με το μπάνιο τους και κάθε εξής». 


Αναδρομικά τα χρήματα του στεγαστικού επιδόματος

«Στο κομμάτι της στέγασης το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις: η πρώτη έχει να κάνει με το φοιτητικό επίδομα, η δεύτερη έχει να κάνει με νέες φοιτητικέ εστίες και η τρίτη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος των ήδη υπάρχοντων» διαμήνυσε η υπουργός μιλώντας για το σοβαρό ζήτημα της στέγασης των φοιτητών.

Όπως στην συνέχεια ανέφερε είναι «θέμα εβδομάδων η κατάθεση του επιδόματος στέγασης για το έτος 21-22. Στη ΔΕΘ ανακοινώθηκε η αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος από 1.000 σε 1.500 και αν συγκατοικεί κάποιος σε 2.000. Το φθινόπωρο θα  μπουν τα χρήματα για το στεγαστικό επίδομα της χρονιάς 21-22 και μάλιστα τα χρήματα θα είναι αυξημένα καθώς η εξαγγελία του πρωθυπουργού θα ισχύσει και θα μπουν αναδρομικά, δηλαδή οι φοιτητές αντί για 1.00 ευρώ θα δουν 1.500».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν είναι αδέρφια, η υπουργός απάντησε πως δεν έχει σημασία η συγγενική ιδιότητα, «σημασία έχει να συγκατοικείς και να έχεις φοιτητική ιδιότητα».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη δημιουργία 8.150 νέων κλινών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ μέσω σύμπραξης δημοσίου με ιδιωτικού τομέα σε 5 Πανεπιστήμια της χώρας και συγκεκριμένα στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Θεσσαλίας, Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης. 

Ερωτηθείσα για την πανεπιστημιακή αστυνομία η κ. Κεραμέως ανέφερε «Υπάρχουν κάποιες θορυβώδεις μειοψηφίες οι οποίες αντιδρούν γιατί πάμε να βάλουμε τέλος σε κάποια κατεστημένα. Γιατί αν βάζεις τέλος σε μια κατάληψη τι κάνεις; Αν υπάρχει η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι πιο δύσκολο να εκτελέσει κάποιος μια έκνομη ενέργεια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr