Αλλαγές στο Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για τους σπουδαστές ΑΣΤΕ

Αλλαγές στο Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για τους σπουδαστές ΑΣΤΕ

Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα: Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η τροποποιητική απόφαση με νέες αλλαγές στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για τον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Τροποποίηση της υπ’ αρ. 5001/19.03.2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Τουρισμού με τίτλο «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού» (Β΄ 1023).


Αναλυτικά η απόφαση ορίζει τα εξής:

1. Στο τέλος της παρ. 10 του άρθρου 3 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, και λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την επικράτεια, η διαμονή σε τουριστικό κατάλυμα μπορεί να είναι τουλάχιστον τετράμηνης διάρκειας».

2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου. 3Α της ενότητας Α του άρθρου 3, αντικαθίσταται ως εξής: «3.α. Οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος, υποβάλλουν στη Σχολή στην οποία είναι εγγεγραμμένος ο σπουδαστής, εντός χρονικού διαστήματος το οποίο αρχίζει από την 1η Ιουνίου εκάστου έτους και δεν μπορεί να λήγει αργότερα από την λήξη της τασσόμενης από την οικεία αρχή προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το Παράρτημα «Α» της απόφασης αυτής, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά των παρ. 4-10 της ενότητας Β του άρθρου αυτού. Οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται από τις Σχολές».

ΙΙ. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αρ. 5001/19.03.2018 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Τουρισμού «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος των σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού» (Β΄ 1023).

ΙΙΙ. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα τελευταία νέα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr