FoititikaNea Newsroom
Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην απορριφθεί η αίτηση σας!

Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Άνοιξε από σήμερα, 4 Ιουνίου, και θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 η εφαρμογή που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. 


Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον: 

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του Στεγαστικού Επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Την ΕΓΚΥΚΛΙΟ όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι Προϋποθέσεις, Δικαιολογητικά & Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πριν υποβάλουν την αίτηση τους μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα τελευταία νέα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.