Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για χιλιάδες φοιτητές (Ποιους αφορά)

Φοιτητικό Σπίτι | Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για χιλιάδες φοιτητές (Ποιους αφορά)

Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών προκειμένου να υποστηριχτούν φοιτητές για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις σπουδές τους θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».


Από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χορηγηθούν για 9 μήνες επί 4 χρόνια 2700 υποτροφίες που αντιστοιχούν σε 520 ευρώ ανά φοιτητή και ανά φοιτήτρια μηνιαίως αν σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής ενώ θα δοθούν 400 ευρώ μηνιαίως σε φοιτητές-φοιτήτριες που σπουδάζουν στον τόπο διαμονής.

Ακόμη  δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ ιών», ποσό που θα διατεθεί στα  ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια, κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές και φοιτήτριες που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες

  • Μείνετε ενημερώμενοι εδώ

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr