Πρωτοετείς: Διαγραφή και Εγγραφή στη νέα Σχολή/Τμήμα (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Πρωτοετείς: Διαγραφή και Εγγραφή στη νέα Σχολή/Τμήμα

Εγγραφές Πρωτοετών 2020-2021Οι (ηλεκτρονικές) εγγραφές των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν. Προς διευκόλυνση των αιτούντων, ΕΔΩ παρέχεται αναλυτική λίστα, με την αντιστοίχιση των Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια  στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πρωτοετείς: Δυνατότητα ανάκληση της διαγραφής (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Επιπλέον, οι επιτυχόντες θα βλέπουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που συμπλήρωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους και θα είναι σε θέση να το διορθώσουν αν δε βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Πώς θα κάνετε Διαγραφή και Εγγραφή στη νέα Σχολή μέσα από την πλατφόρμα

Οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν στην εφαρμογή τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. 

Αναλυτικά στο σημείο Τμήμα Εγγραφής και Τμήμα Διαγραφής (βλέπε εικόνα παρακάτω) ο φοιτητής εφόσον είναι εγγεγραμμένο σε άλλο Τμήμα, με ατομική του ευθύνη θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή που αναφέρει "Είμαι ήδη εγγεγραμμένος στο παρακάτω Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο έχω εισαχθεί από το προηγούμενο έτος και ζητώ άμεση διαγραφή μου από αυτό".

Σε περίπτωση που ο χρήστης δηλώσει ότι είναι εγγεγραμμένος σε άλλο Τμήμα ή Σχολή, ενεργοποιώντας τη δεύτερη επιλογή, τότε καλείται να δηλώσει και τα στοιχεία της Σχολής/Τμήματος στην οποία είναι εγγεγραμμένος, ώστε να πραγματοποιηθεί η διαγραφή του από αυτήν/αυτό.

Σημειώνεται ότι ο χρήστης με την ανωτέρω επιλογή, ζητά εκτός από την εγγραφή του στη νέα του Σχολή ή Τμήμα επιτυχίας, τη διαγραφή του από τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένος.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής καθώς και συνοπτικές οδηγίες που θα περιγράφει ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ την διαδικασία για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Τα «Φοιτητικά Νέα» ανάρτησαν ΕΔΩ τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις Συχνές Ερωτήσεις για τις Ηλεκτρονικές Εγγραφές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, έκδοση φοιτητικού πάσου, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Για να λαμβάνετε όλες τις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr