Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ολοκλήρωση Εγγραφών: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  για την εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής. 

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!


Ολοκλήρωση Εγγραφών

Οι εγγραφές των πρωτοετών γίνονται αποκλειστικά και μόνο από το site https://eregister.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη η αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφήςπου υποβάλατε μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας,
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας(όχι επικυρωμένη),
  3. Φωτογραφία  (1 ) πρόσφατη.
  4. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφεται ότι ο φοιτητής εξουσιοδοτεί τη Γραμματεία για τη διαχείριση των προσωπικών του δεδομένων (η συγκεκριμένη Υπεύθυνη Δήλωση προκύπτει από το νέο νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στη Γραμματείαγια τη διευκόλυνση του φοιτητή στις συναλλαγές του με τη Γραμματεία.

          Επισυνάπτεται πρότυπο Υπεύθυνης Δήλωσης Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης

  1. Για άρρενες μόνο, πιστοποιητικό γέννησης ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

Επιπλέον ενδέχεται να ζητηθούν και τα παρακάτω δικαιολογητικά, γι αυτό πρέπει να επισκέπτεστε  και το site του κάθε Τμήματος.

  1. Εκτυπωμένο το ατομικό στατιστικό δελτίο φοιτητή, το οποίο θα το βρείτε στην εφαρμογή ηλεκτρονική εγγραφής, στην οποία θα εισαχθείτε για να καταχωρίσετε τα στοιχεία εγγραφής σας.
  2. Φωτοτυπία Απολυτηρίου Λυκείου(όχι επικυρωμένη)
  3. Φωτοτυπία Βεβαίωσης Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις(την παίρνετε από το Λύκειό σας, όχι επικυρωμένη),
  4. ΑΜΚΑ φοιτητή(φωτοτυπία, όχι επικυρωμένη, του βιβλιαρίου ασφάλισης ή φωτοτυπία οποιουδήποτε άλλου δημόσιου εγγράφου, όπου φαίνεται ο ΑΜΚΑ),

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι Γραμματείες των Τμημάτων δύνανται να ζητούν όλα τα παραπάνω συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες και τα οποία είναι υποχρεωτικό να αποσταλούν ταχυδρομικά ή να προσκομιστούν στη Γραμματεία του Τμήματος, για να ταυτοποιηθούν οι εγγραφέντες και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο Τμήμα.

Σε περίπτωση μη αποστολής ή μη προσκόμισης των δικαιολογητικών, ο φοιτητής θεωρείται ότι δεν έχει εγγραφεί.

Τα δικαιολογητικά θα τα αποστείλετε ταχυδρομικά ή θα τα προσκομίσετε οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από εσάς πρόσωπο στη Γραμματεία του Τμήματος ως τις 4-10-2019 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Τις διευθύνσεις του κάθε τμήματος θα τις βρείτε στη διεύθυνση: https://uowm.gr/education/scholes-tmimata/

Αφού καταθέσετε τα έγγραφα στη Γραμματεία και καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία σας στο ηλεκτρονικό σύστημα, και εφόσον έρθουν τα στοιχεία από το Υπουργείο, θα ενεργοποιηθείτε ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΜΟΝΟ μετά την ενεργοποίησή σας ως φοιτητές θα είναι δυνατή η έκδοση βεβαίωσης που θα πιστοποιεί τη φοιτητική σας ιδιότητα και θα σας χορηγηθούν  και οι προσωπικοί  σας κωδικοί.  (θα υπάρξει και  ξεχωριστή ανακοίνωση).

Οι προσωπικοί κωδικοί παραδίδονται ή αποστέλλονται αυστηρώς μόνο στο φοιτητή ή σε εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Με αυτούς θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το ατομικό σας προφίλ και να έχετε πρόσβαση στις σχετικές ακαδημαϊκές ηλεκτρονικές εφαρμογές του Υπουργείου Παιδείας (εφαρμογή ακαδημαϊκής ταυτότητας – πάσο, εφαρμογή λήψης εγχειριδίων – ΕΥΔΟΞΟΣ, εφαρμογή αναζήτησης αρθρογραφίας κ.α.). 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr